#55 Miért (nem) vagy elégedett?

Örömvilág

Elégedett vagy az életeddel? Elégedett vagy önmagaddal? No és másokkal? Mire használod az elégedetlenséged?

Több, mint egy éve készítem heti rendszerességgel az Örömvilág podcast adásait, és amikor befejezek egy-egy felvételt, mindig eszembe jut még pár gondolat, amit jó lett volna elmondani, belefűzni. A kezdetekkor volt olyan, hogy fel is vettem újra a fél órát. Dolgoztam magamon és az elégedettség érzésemen, és örömmel nyugtázom, hogy általánosságban nagyfokú elégedettségben élem az életemet. És ennek előszeretettel adok hangot:) Mint most is:)

A közelmúltban azonban több kliensem egyéni konzultációján is téma volt az elégedettség, jobban mondva az elégedetlenség, ezért úgy éreztem, érdemes lenne egy kicsit jobban kivesézni ezt a témát. Sokkal mélyebbre megy ugyanis, mint amit első ránézésre gondolnánk róla.

Sokszor és sok adásban osztottam már meg veled azt a nézőpontomat, hogy mindent azért csinálunk, mert abból valami nyereségünk van. A negatív érzések, állapotok is mindig tanítanak, adnak. Az elégedetlenség például hatékony motiváció. Fejlődésre, további cselekvésre sarkall. Miközben a világ a tökéletesség illúziója felé hajtja az embereket a reklámokon, trendeken keresztül, genetikai mintáink is azt mondhatják, hogy ne engedjük meg magunknak az elégedettséget, mert a jónak bármikor vége szakadhat, inkább készüljünk fel a “bármire is”.

Ilyen, és ehhez hasonló nézőpontokat hozok Neked az Örömvilág podcast #55 epizódjában. Ha van kedved, időd, alkalmad, tarts velem! Kíváncsian várom visszajelzésed, véleményed! Írj e-mailt a podcast@oromvilag.hu címre, ahol témát is javasolhatsz!

Az Örömvilág podcast minden adását megtalálod honlapomon.

Egyéb előadások videóit feltöltöttem Neked a YouTube csatornámra.

Aktuális programajánlataim számodra:

🧬 ThetaHealing® ONLINE Lélektárs tanfolyam: 2020. november 24-25. esténként
📌 További események, programok, tanfolyamok 👉 www.oromvilag.hu/programok

The post #55 Miért (nem) vagy elégedett? appeared first on Örömvilág.