Pszichoforyou - Lélekerősítő

A fenti idézet Edith Eger: Az ajándék – 12 életmentő lecke címmel megjelent könyvéből származik, amiben gyakorlati tanácsokkal lát el minket arra vonatkozóan, hogyan szabadíthatjuk fel magunkat a saját mentális börtönünkből. Edith Eger szavai egy kimondhatatlanul nehéz évvel a hátunk mögött pedig többet adhatnak, mint bármikor, ha őszinték akarunk lenni!

Miért olyan nehéz őszintének lennünk, és miért okoz olykor nehézséget mások őszinte véleményét befogadnunk? Hogyan vizsgálhatjuk meg a saját viszonyunkat az őszinteséggel, mit hozhatunk magunkkal a gyermekkorból, és mit szedegettük fel a saját a utunkon? Miért kapcsolódik sok esetben az őszinteséghez a félelem és a szégyen érzése? Milyen hatással van az őszinteség a kapcsolatainkra?

A Pszichoforyou Lélekerősítő Podcast a téli szünet utáni első adásában az őszinteség témáját és a hozzá kapcsolódó kérdéseket járja körbe,  két állandó szereplőjével: Herendi Kata vezető szerkesztőnk és Szabó Eszter Judit főszerkesztőnk segítségével. Hallgassatok ránk 2021-ben is!

Az adásban említett hivatkozások és cikkek:

A 20 önismereti kérdés és válasz című könyv:

https://bit.ly/33OtiKd

Szabó Eszter Judit cikke Bronnie Ware  hospice nővér tanulságairól: https://pszichoforyou.hu/5-dolog-amit-az-emberek-leginkabb-megbannak-halalos-agyukon/

Herendi Kata ajánlója Edith Eger Az ajándék című kötetéről:

https://pszichoforyou.hu/edith-eva-eger-az-ajandek/

Brunner Zsanett Anna cikke a sérülékeny nárcizmusról: https://pszichoforyou.hu/serulekeny-narcizmus/

Cortney Warren at TEDxUNLV – Honest liars:

https://www.youtube.com/watch?v=YpEeSa6zBTE&ab_channel=TEDxTalks

Készítette: Herendi Kata és Szabó Eszter Judit

Utómunka: Molnár Dénes