(Majdnem) mindent a mikroműanyagokról

Holy Duck // Nincs egy göncöm sem

Mindenhol ott vannak: földön, vízben, levegőben, az otthonunkban és az ételünkben. A csapból is mikroműanyag folyik, ismerjük meg jobban! Mi a baj vele? Hogyan tudjuk mérsékelni a jelenlétét a fogyasztási szokásainkkal vagy az életmódunkkal? Milyen hatással van a környezetre és ránk? Milyen kapcsolatban áll a ruhatárunkkal? Mennyire foglalkozik vele a ruhaipar? És mire figyelhetünk mi, akik nap mint nap öltözködünk?

2020 februárjában szerveztem egy kerekasztal-beszélgetést, amelynek témája a mikroműanyag volt. Akkor vettük fel ezt az adást.

Kik voltak a beszélgetőpartnereim? 

  • Hartay Mihály, műanyagos vegyész, a textilhulladék feldolgozással foglalkozó Textrade Kft. kommunikációs vezetője és környezetvédelmi tanácsadója
  • Sipos Katalin, biológus, a WWF Hungary igazgatója.
  • Szekeres Zsuzsanna, a Mod’Art International Hungary divatiskola tanára. A mikro-műanyagokkal úgy került kapcsolatba, hogy a műszálas, vagy első, második és harmadik generációs szintetikus anyagok, textíliák kezelésének következményeit (mosás szárítás-újrahasznosítás), és később esetleges kiváltásukkal kapcsolatos új technikák, anyagok felfedezését tanulmányozta.

Blog: https://www.holyduck.hu/

Instagram: https://www.instagram.com/holyduckblog

Facebook: https://www.facebook.com/holyduckblog/

Zene: Off to Osaka by Kevin MacLeod

https://incompetech.filmmusic.io/song/4154-off-to-osaka

License: http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/