37. epizód: Savanyúkáposzta pezsgővel (Vendég: Hernyák Tomi borász)

StúDió Veszprém

Az első alkalom, hogy egy házaspár mindkét tagja podcastunkban vendégeskedik. Feleségének, Kovács Zsófinak (Tekeresvölgyi Sajtmanufaktúra) köszönhetően kötődik Veszprémhez Tomi, az etyeki borász.

Beszéltünk egy keveset a sajtokról is, de nem meglepő módon inkább a pezsgőről és más italokról esett szó. Tomi kíméletlenül lerántja a leplet a tévhitről, miszerint általában nem a legjobb szőlőkből készülnek a pezsgők. Gin-tonic, pelinkovac, madárberkenye-pálinka, a borok világából pedig a  pinot noire, pinot blanc, pinot gris, chardonnay és a zöld veltelini szerepel epizódunkban. 

Vendégünk híresen jól főz, így nem maradhatott el egy kiváló menü összeállítása sem. 
A történetmesélés során szóba került David, a francia mentor, aki edzőként készíti fel az etyeki pezsgős-csapatot a Bajnokok Ligájára. 
Tervek a következő 30-40 évre, Junibor Egyesület, Milk&Wine csomag, füvészkert, pizsamaültetvény…, ezúttal is van mit hallgatni.