PREMIER LEAK [ S01E20 - SZUPERLIGA: A Nagy Majdnem" feed="BOX2BOX"]

Hirtelen jött, aztán gyorsan távozott is, megannyi kérdést felvetve és hagyva maga mögött. Mindössze 48 órát élt a Szuperliga tervezete, és ha másra nem is volt jó, arra mindenképpen, hogy felnyissa a nagyközönség szemét, és hogy elkezdjünk beszélni komolyabban is arról, hogy mi történt a sportág elmúlt 15 évében a fogyasztói piacon. 

Mi volt ez a futballt – állítólag – alapjaiban megrengetni kívánó próbálkozás? Miért ijedhettünk meg 2021. április 19-én reggel attól, hogy a jól ismert játék örökre megváltozott? Nyertek-e a szurkolók végül bármit is azzal, hogy egyöntetűen leszavazták a kezdeményezést, vagy csak álszent túlreagálás történt a részükről? 

És talán a legégetőbb kérdés: meddig tart még a futball romantikája, mikortól beszélhetünk már egy olyan mainstream termékről, amelyet a világ legjobb csapatai, sorukban a legjobb játékosokkal, együtt állítanak elő globális fogyasztásra, és amelynek bevételei felett – a jelek szerint – egyre inkább 100%-ban akarnak rendelkezni?

Elég jó termék-e még a Bajnokok Ligája? Gonosz jenki gerilla-akció volt ez, vagy inkább csak egy covid miatti, nagy közös hitelfelvétel jövedelmező lehetősége 12-15 topklubnak? S főként: miért tűnik mindenkinek úgy, hogy teljesen ész nélkül, a piacot és a szurkolói kultúrát kicsit sem ismerve, totálisan elmérve és átgondolatlanul dobták ránk a Szuperliga ötletét?

Ezernyi aspektus, millió kérdés, és még ennél is több vélemény. Kereken másfél órát szántunk a témára, és abban is biztosak vagyunk, hogy nem ez volt az utolsó adásunk Szuperliga ügyben. Megpróbáltunk az összes nézőpontnak helyet adni, és főként a szurkolói véleményekre és érzésekre koncentrálni, hiszen most mindegyik háborúzó maffiafél az ő hátuk mögé bújva próbál önmaga mellett érvelni. 

Lokálpatrióták kontra bangladeshi tévénézők – szóval miről is szól a Szuperliga, mi történt, miért történt, milyen hatásai lehetnek, és melyek a tanulságai? 

Kele János, Szabó Peet és Soós Márk a szakértői kanapékon, ráadásul #freecontent. 😎✌️