StúDió Veszprém

38. epizód: “Fa Nándi azért paprikáscsirkézett nálunk, hogy hosszú életem legyen ezen a Földön!” (Vendég: Bárány László operatőr)

Ez az egész történet a vízalatti fotózással indult, de aztán közbejött a Veszprém Televízió…Laci a szavakkal is tud színes és eleven képeket alkotni, így vezetett végig minket kalandos pályafutásán. Csoda, hogy a szerkesztők egyszer csak – nem sikertelenül – forgatási asszisztensnek ajánlkoztak!?

A romantikus matrózéletről lehull a lepel egy dunai tolóhajón szolgálva, de azért jól jön az egykori hajóskapitányi álom, amikor víz alatt kell forgatni. Végülis így vált Bárány László fuldokló Széchenyivé a Hídemberben.
Lerohannak minket a képek: Fa Nándor a veszprémi Bartók Béla utcában paprikáscsirkézik, aztán kopernikuszi fordulattal megszületik a Pannon Csillagda ötlete, majd szinte jelen vagyunk, amikor az Atlasz-hegység lábánál barangol Rejtő Jenő és ugyanaz az a hentes szolgálja ki, aki Lacit egy kalandos tudományos expedíció során. Ha ez nem lett volna még elég elindultunk mikrobusszal a Marsra a Kenderike utca 2-ből…
Aztán hogy mulat hajnalig Paco de Lucia az Olivában? Mi teljesen másként képzeltük el, mindenesetre az egykori interjút feliratozni kellett a zűrzavar miatt.

Értesülünk még a veszprémi érdekeltségű dubai televízió-építésről, a vatikáni csillagvizsgáló és a magyar nemzeti park kooperációjáról, a saját hallgatásra magnókazettára felolvasott görög útikönyvről és persze ismét beszélünk egy titokról, amivel az amatőr videósok tehetik sokkal profibbá felvételeiket.