Kétker Közösségi Alapítvány – alakulunk!

117 perc

A II. kerületben szerveződő új csapatról tudósít a beszélgetés, amely a közösségi alapítványok sorozatunknak az 5. adása.
Hunyadi Zsuzsa és Kiss Judit beszélnek arról, milyen sokat kell párbeszédet folytatni, tanulni, egyezkedni egy ilyen nonprofit ‘vállalkozás’ létrehozásához.
A városrészek, a kerület és annak civil társadalmának az alaposabb megismerése, közösségi kezdeményezések feltárása, közben folyamatosan saját kezdeményezések indítása, hogy rájuk is felfigyeljenek, partnerek felkutatása és bekapcsolása. És az első akciók: húsvéti locsolóvers pályázat és annak demonstrálása-bemutatása stílszerűen a Nyúl utcai házak kerítésein, a pandémia alatt délutáni online mesélés otthon lévő kisgyerekeknek. No meg esetenként beállni/beépülni más civilek segítő akcióiba. És közben új és új csatlakozók találása.

Most a formális lépések (a bejegyeztetés procedúrája) mellett keresik a lehetséges helyi ügyeket, a lehetséges helyi forrásokat-támogatókat akiket össze lehet kötni, “hogy jó legyen itt élni”. A napokban hozzákezdtek az alapító vagyon összegyűjtéséhez egy közösségi adománygyűjtó programban. És persze önálló közösségépítő lépéseket is terveznek.

A Civil Rádióban Péterfi Ferenc interjúja