Aki zenész az költő is? INTERJÚ Szendrői Csabával (Elefánt zenekar)

Bokodil

Szendrői Csaba vendégeskedett ebben az epizódban a BOKODIL podcast zenei május kampányában. A zene és a költészet közötti kapcsolatról beszélgettünk Csabával. A következő kérdéseket igyekeztünk megválaszolni: Milyen egy jó művész? Mi a különbség a vers, a slam poetry és a zene között? Emellett rengetek ajánló (könyv, film) elhangzott a témához kapcsolódóan. Bár a technikai feltételek nem segítették a beszélgetésünk, az epizód úgy gondolom, hogy tartalmi szempontból nagyon sok mindent hordoz. Hallgassátok szeretettel!

A beszélgetésünk során elhangzott ajánlók:

Szendrői Csaba – Tumblr-oldal: https://szendroicsaba.tumblr.com/

Szendrői Csaba: Mintha muszáj lenne – (Libri https://www.libri.hu/konyv/szendroi_csaba.mintha-muszaj-lenne.html?gclid=Cj0KCQjwktKFBhCkARIsAJeDT0jk4dj98Rm6-ehIX82bwKzyXZ2WQ8zI0jRvWCUJOtpDo6ZNUJAvAqQaAlGZEALw_wcB)

Szendrői Csaba: A dolgok és amik mögöttem vannak – (Libri https://www.libri.hu/konyv/szendroi_csaba.a-dolgok-es-amik-mogottem-vannak.html)

Az Elefánt zenekar honlapja: https://www.elefantofficial.com/

The Moon – sci-fi előzetes: https://youtu.be/WR4vXqQjpRY

2001 – Űrodüsszeia – előzetes: https://youtu.be/OIa10HD490Q

Haruki Murakami – Kafka a Tengerparton (könyv PDF): https://www.scribd.com/document/188715682/Haruki-Murakami-Kafka-a-Tengerparton

Tar Brigitta oldala: https://www.instagram.com/engemnemkovetsenki/

MI VAN BENNED? Aki válaszol: Szendrői Csaba: https://youtu.be/q7t9_fuFJ6w

///////////

A nyereményjáték:

A nyereményjáték tárgya: 1 könyv – Szendrői Csaba: A dolgok és amik mögöttem vannak

Részvétel feltételei: Magyarországi lakcím

A játék időtartama: A játék 2021. május 31-én kezdődik és 2021. június 22., kedd 18:00-ig tart.

Jelentkezés módja: A jelentkezés feltétele a @bokodil Instagram-oldal követése, valamint a játékra irányuló 2021. május 31-én közzétett poszt alatt (ITT) a feltételeknek meghatározott módon (lásd a posztban) történő hozzászólás.

További részletek a játékról: https://bokodilinfo.wixsite.com/bokodil/post/nyerem%C3%A9nyj%C3%A1t%C3%A9k-ii

///////////

music MAY kampány (2021): A hónapban összesen 5 vendég érkezi a csatornára. Minden héten a hazai zenei és kulturális élet egy-egy meghatározó alakja, akik segítségével a magyar alternatív zene világát járjuk be különböző aspektusokból. Beszélgetünk fenntartható zenéről, zeneterápiáról, dalszöveg írásról, önfejlesztésről, popkultúráról és még sok más érdekes témáról. A kampányhoz tartozik egy zenei lejátszási lista is, ahová heti rendszerességgel töltök fel a meghívott vendégeimtől zenéket.

BOKODIL podcast – music MAY playlist: https://open.spotify.com/playlist/4vfgxoT5daG9tOOwWS7Iky