30 - a sörfőző és a víz #2

CSAPON! Podcast

CSAPON! podcast #30 – a sörfőző és a víz #2

a vízről is legalább annyit tudunk csapongani mint bármilyen átfogó sörközeli témáról, ebben is van még legalább másfél óra ezen kívül. az epizódban főképp a tisztításról és szűrésről van szó – a szokásos ezer ami-eszünkbe-jut-épp mellett.

beszélnek: Barla Roland, Mezei Krisztián, Posta Viktor, és Nyaras Tamás

fontosabb témáink:
– #kimitiszik
– víztisztítás, fertőtlenítés
– sörfőző víz előkészítése
– RO azaz Reverse Osmosis azaz fordított ozmózisos vízszűrés
– TDS és vezetőképesség mérés RO készülékeknél – van-e értelme?
– miképp gyűjtsük a vizet és mire használjuk a “szennyvizet”
– szokásos hülyezene a végére

show notes:
– Roland féle Guinness vízprofil: Na 14ppm, Ca 90ppm, Mg 20ppm, Cl 22ppm, SO4 47ppm, Bikarbonat 200ppm, pH 7.7. 32l viz, ozmo (RO) – budai csapvíz 50-50%, sók: 0,1g CaCO3, 0,63g CaCl, 1,3g CaSO4
– Viktor otthoni vízszűrője, mert annit beszélünk róla, de EZ NEM RO!!! – Aquafilter FP3-HJ-K1N (google, bátrabbaknak bing)