Swimathon 2021 szárazon - közösségi adománygyűjtés

117 perc

A Ferencvárosi Közösségi Alapítvány által meghonosított érdekes módszerről beszélgetünk a Civil Rádióban Barna Erával, az Alapítvány igazgatójával.
Nagyköveteket választanak/kérnek fel önmaguknak az eseményre meghívott szervezetek, akik valamilyen számszerű indikátort – teljesítményt jelölnek meg, amit teljesítenek, s a felkészülésükről és a vállalás teljesítéséről hetekig kampányolnak, ismerősöket és ismeretleneket felkérve, hogy ezt a jó ügyet – a felkérő szervezet tevékenységének egyik elemét – támogassák valamennyi pénzzel.

Általában futást (innen a marathon szótag), újabban úszó teljesítményt, célt jelölnek meg (innen a swimmer szótag) azok, akik a kampányt – kapcsolataik mozgósítását – végzik, ám 2021-ben a pandémia miatt, a tervezésnél ezektől eltérő “szárazföldi célokat” jelöltek meg az indulók.

Újabban különleges jelentősége lett a valóban független forrásoknak, s annak is, hogy kisebb-nagyobb támogatásokkal a közösségi adományozás szokássá válását népszerűsítsék Magyarországon a kezdeményezők.

Adjunk támogatást a swimathon közösségi ügyeket képviselő nagyköveteinek! 2021.swimathon.hu 

Péterfi Ferenc interjúja