Megcsalás – Miért vagyunk hűtlenek? - PFY Lélekerősítő Podcast (III./6.)

Pszichoforyou - Lélekerősítő

“Egyrészről a megcsalás lehet egy párkapcsolati tünet, egy krízis. Olyan, mint betegség esetén a láz, ami megrázza a kapcsolatot, mert az már nem tud jól működni: változásra van szükség.”   

A Pszichoforyou Lélekerősítő podcast mostani évadában a kapcsolatainkról beszélgetünk. Herendi Kata és Szabó Eszter Judit e szenzitív, bonyolult téma kielemzéséhez vendégül hívta a téma egyik szakértőjét, állandó szerzőnket, Bibók Bea szexuálpszichológus és párterapeutát.  

Lehet-e egyszerre két embert szeretni? Hogyan definiáljuk a megcsalást? Van-e létjogosoltsága a monogám kapcsolatoknak manapság? Mi a különbség a nyitott párkapcsolat és a szeretői viszony között? Miért vállaljuk sorozatosan a szeretői státuszt?  

Számtalan oldalról megközelíthető e téma, számos kérdés ugrik be mindenkinek a megcsalásról. Szerzőink ismét egy órányi gondolatébresztővel várják a hallgatóikat. Tartsatok velünk, hallgassatok ránk!  

A podcastban említett cikk: 

Bibók Bea: Lehet-e egyszerre két embert szeretni? – A szeretői kapcsolat mögött húzódó lelki folyamatok: https://pszichoforyou.hu/szeretoi-kapcsolat-mogott-huzodo-lelki-folyamatok/