Szotyizó: Az UEFA még a svájci mémszurkolót is legatyásította

Helyzet // azonnali.hu

Vége az egyenes kieséses szakasz első fordulójának a foci Eb-n, kiderült, ki a legjobban teljesítő nyolc csapat. A magyarok halálcsoportjából mindegyik, a világ élvonalába tartozó csapat kiesett: a németek, a franciák és a portugálok sem jutottak tovább a negyeddöntőkbe.
A Szotyizó negyedik adásában

Schiffer András és Böcskei Balázs a nyolcaddöntők apropójáról indulva óriási kalandozásokra tett a magyar foci labirintusában.

Az adásból ugyanis nemcsak az derül ki, ki Böcskei és Schiffer szerint a legerősebb csapat a jelnlegi mezőnyből, hanem az is,

miért járt be fordított utat a magyar focikultúra az angolhoz képest Schiffer András szerint;
miért fogynak vajon a nézők az NB1-ben, ha közben a válogatott kiválóan teljesít;
miért tiltaná ki Schiffer András a márkákat a pályáról a foci egyes megmozdulásainál.

A Szotyizó természetesen itt nem áll meg: Böcskei Balázs ugyanis a svájci mémszurkoló esetéből kiindulva megmagyarázza azt is,

hogyan áldozza fel az UEFA a válogatottak leglelkesebb szurkolóinak fél egzisztenciáját arra, hogy nagyon nemzetközinek és trendinek tűnjön.

Mivel közeleg a torna vége, a műsorban drámai pálfordulásoknak is tanúi lehetünk: Böcskei Balázs ugyanis revideálja a nézeteit a videóbíróval kapcsolatban, és megvédi A Gépet. És hogy ki nyeri az Eb-t Böcskei és Schiffer szerint?

A Vasas-szurkoló ügyvéd Schiffer szerint a belgák, a volt focibírónak pedig mindegy, csak ne az olaszok.