72. E-kereskedelmi fejlesztés: hogyan kerüld el a buktatókat? - Máriás Zsigmond (Loginet CEO)

Biznisz Boyz

A járvány időszak egyik nagy nyertese vita nélkül az e-kereskedelmi szektor és ezzel együtt azok a fejlesztő cégek, akik hidat építenek a korábbi főként offline hangsúlyos szereplőknek az online tér meghódításához. A korábbi dinamikus növekedést most megsokszorozta az életünket nagyban befolyásoló vírushelyzet, így nagyon aktuálisnak érezzük a mai témánkat – fejlesztői szempontból fogjuk végigvenni az e-kereskedelmi trendeket, hogy te is képbe kerülj és tudd, hogyan kerüld el a tipikus buktatókat.

“A szerencse talán itt fogható meg: ha elég sok helyre mész el, elég sok dolgot csinálsz, elég kitartóan csinálod, akkor egy idő után a nagyon jól elsülő dolgok is be fognak jönni…” – 72. adásunk vendége Máriás Zsigmond, a Loginet fejlesztő cég vezetője, akik többek között olyan nagy cégekkel is dolgoznak együtt, mint az Auchan vagy a Vodafone. 10-12 éve ecommerce vonalon mozognak, az utóbbi 5-7 évben pedig kiemelt fókuszt kapott a termékfejlesztés is náluk. Zsigmond hatalmas tapasztalattal rendelkezik a témában és ebben azadásban megosztja velünk gyakorlatias tanácsait, melyekkel többek között az alábbi kérdésekre is választ kaphatsz:

– Tényleg a COVID helyzet idézte elő az e-kereskedelmi szektor robbanásszerű növekedését, vagy azért más tényezők is nagyban befolyásolták azt?
– Kinek érdemes e-kereskedelmi fejlesztésbe kezdenie? Mikor szükséges egyedi megoldás után nézni és mikor érhetjük be egy előfizetéses kész megoldással?
– Ki (kellene, hogy legyen) a fejlesztési projektek irányítója? Miért is baj az, ha a “farok csóválja a kutyát”?
– Egy fejlesztő cég számára mi kell, hogy a legfontosabb legyen egy hosszú távú együttműködés kiépítéséhez?
– Mi az a specifikáció és ez hogyan készül? Hogyan találjuk meg az arany középutat az elvárási szint és a kivitelezhetőség között?
– “3 hónap alatt ugye össze lehet dobni egy weboldalt, ha nem kell semmi extra funkció?!”
– Hova tart az e-kereskedelem, mik lehetnek a jövő meghatározó trendjei?

———————————————–
Az adásban említett epizódot itt találod (na látod, nem hagytuk ki a shownotes-ból…): https://soundcloud.com/bizniszboyz/extra-podcast-webshopoknak-ezert-indits-podcast-et-e-kereskedokent-ecommerce-expo-live

Kövesd a BB-t mindenhol:

Zárt csoport: www.facebook.com/groups/bizniszboyzpodcast/
Insta: www.instagram.com/bizniszboyz/
Cikkek és kontakt: https://bizniszboyz.hu/
Indítsd podcast-et, segítünk benne: https://bizniszboyz.hu/indits-podcast-et-a-cegednek-a-markadnak-segitunk/