Beszélgetés Gulyás Mártonnal - Évadzáró | Belépési Küszöb #16

Partizán

BELÉPÉSI KÜSZÖB – Évadzáró beszélgetés Gulyás Mártonnal, a Partizán főszerkesztőjével politikáról, művészetről és persze a baloldalról.

Gulyás Márton nemcsak a magyar baloldal, hanem az itthoni politikai nyilvánosság egyik legismertebb szereplője. Ezúttal alkalmunk nyílt arra, hogy a kérdezőt kérdezzük. Nem vállalt még ilyen podcast-beszélgetést Marci, ezért külön örültünk neki, hogy a Belépési küszöb első évadának záróadásába elfogadta a meghívásunkat. Reméljük nektek is tetszeni fog ez a rész.

Sok izgalmas és eddig nem ismert részlet derül ki Marci politikai szocializációjáról – például hogy kire és miért szavazott 2010-ben (!) vagy hogy kik és mely élmények formálták politikai gondolkodását a 2010-es években. Mestersége: lázadó – tartotta róla a jobboldali-konzervatív nyilvánosság a NER nagy részében. A beszélgetésből kiderül, hogy Marci hogyan értékeli ezt az időszakot, amelynek kicsúcsosodása nem más, mint maga a Partizán.   

Volt alkalmunk néhány mindannyiunkat izgató aktuálpolitikai kérdésről is megkérdezni a véleményét. Mindemellett pedig szerencsére arra is akadt idő, hogy az aktuális hírcikluson túli témákról, színházról és a nemzetközi a kortárs avantgard művészetről is beszélgessünk.

A Partizán támogatói közé itt tudtok csatlakozni: https://www.patreon.com/partizanpolitika
Várjuk visszajelzéseiteket a belepesikuszob@gmail.com címen vagy a Facebookon: https://www.facebook.com/kuszobpodcast, és Instagramon: @belepesi_kuszob

Az adásban említett tartalmak és személyek:

Slejm s01e07 – Náci-e a jobbik?
 

Katz Dávid (24.hu) interjúja Gulyás Mártonnal

Robert Musil – A tulajdonságok nélküli ember

Mikszáth Kálmán – Jókai Mór élete és kora 

Florentia Holzinger, Milo Rau, Misetics Bálint, Pap Szilárd István, Schilling Árpád

★ Support this podcast on Patreon ★