A lehallgatási botrányról | Partizán különkiadás

Partizán

A Pegasus-ügy az elmúlt 30 év legsúlyosabb hazai lehallgatási botránya… lehetne. Még sincsenek emiatt tömegek az utcán. Ennyire hozzászoktunk, hogy a világ legnagyobb vállalatai megfigyelnek, monitoroznak minket, hogy már fel se emeljük a fejünket arra, hogy potenciálisan 50 000 újságírót, jogvédőt, ügyvédet, üzletembert és ellenzéki politikust lehallgattak? Egy olyan világban, ahol bárki gyanús lehet, kiben bízhatunk meg? Hol végződik az egészséges bizalmatlanság, hol kezdődik a kóros paranoia? Ezeket a kérdéseket kell feltennünk, még akkor is, ha nincs rá egy egyértelmű, megnyugtató válasz.

Röviden a Pegasus-ügyről: Vasárnap jelentette be a Direkt36, hogy egy nemzetközi nyomozás részeként hozzájutottak és kielemeztek egy 50 000 telefonszámot tartalmazó adatbázist, amit a Pegasus nevű kémszoftvert gyártó izraeli NSO gyűjtött össze az elmúlt években. (Bővebben: www.bit.ly/pegasus-ugy)

Tetszett az adás? Akkor szállj be a finanszírozásunkba, legyél patronálónk, és férj hozzá az extra tartalmakhoz is: https://www.patreon.com/partizanpolitika 
 

Egyszeri, vagy rendszeres banki átutalásos támogatással is segítheted a finanszírozásunkat!  

Számlaszám (Partizán Alapítvány): 16200106-11669030  

Közlemény: Támogatás  

Külföldről: IBAN: HU68 1620 0106 1166 9030 0000 0000  

BIC/SWIFT kód: HBWEHUHB 
 

Kövess minket Instán: https://www.instagram.com/partizanpolitika/  

Csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/partizantarsalgo 

★ Support this podcast on Patreon ★