Kilátás a hegyről 2021/12: Karabahi utibeszámoló a 2020-as örmény-azeri háború után

Kilátás a hegyről

Vasa László és Wagner Péter a 2021 júniusában tett ötnapos szakmai útjukról mesélnek a Kilátás a hegyről adásában. A kutatóút célja elsősorban a háború sújtotta karabahi régió meglátogatása volt, ahol 2020 őszén Azerbajdzsán győztes háborút vívott. Másodlagos célként a kutatók konzultációkat folytattak a bakui Külügyminisztériumban, a Külügyi és Külgazdasági Intézet társszervezeténél az AIR Centernél, valamint egyetemi műhelyekben. A podcastből kiderül, hogy ebben az egykori befagyott konfliktusban miként befolyásolta a földrajz a háborút és hogy miként készül Azerbajdzsán a visszaszerzett területek újjáépítésére, revitalizációjára.
A Kilátás a hegyről legújabb adásában a kínai gazdaság jelenlegi helyzetéről és a hivatalos gazdaságfejlesztési tervekről beszélget Salát Gergely, a KKI vezető kutatója Bánhidi Ferenc Kína-kutató közgazdásszal, a kínai gazdaság egyik legjobb hazai ismerőjével.
A Kilátás a hegyről a Külügyi és Külgazdasági Intézet podcast-csatornája. A felvételen hallhatóak a Broke for Free együttes Something Elated c. művének részletei (freemusicarchive.org/music/Broke_Fo…mething_Elated).