A magyar zeneipar átalakulása a Spotify, Youtube és a COVID korában - Molnár Gábor (Gold Record)

Biznisz Boyz

ByeAlex, Caramel, Manuel, Opitz Barbi, Margaret Island – mi a közös bennük? Mindannyian 76. adásunk vendégével, a Gold Record zenei kiadó- és menedzsment ügynökség vezetőjével, Molnár Gáborral dolgoznak.

Ahogy mindig, most is érdemes lesz velünk tartani, Atti és Adi a hazai zeneipar elmúlt 20 évének megvitatása mellett nagyon sok olyan témáról is kifaggatta Gábort, ami minden vállalkozó és vállalkozni vágyó hallgatónknak fontos útravaló lehet.

“Ha a péket kirúgják a pékségtől, akkor elmegy máshova dolgozni, de nálunk nem vett senki kenyeret…ha ezt sikerült túlélni, egyben tartani a céget, egyben tartani a zenekarokat és a repertoárt, akkor ez egy olyan erő, amivel bármilyen problémát meg tudok oldani a jövőben.” – Gábor gondolatával invitálunk téged az adás meghallgatására, indítsd hát a lejátszást, ha szeretnéd tudni:

– Hogyan rendezte át a Spotify és Youtube élre törése a hazai zeneipart? Mik a meghatározó trendek?
– Mi a szerepe 2021-ben egy kiadással és menedzsmenttel foglalkozó zeneipari ügynökségnek? Hogy alakult ez át az elmúlt 20 évben?
– Miért fontosak a megérzések, hogyan lehet intuícióra alapozva sikeres céget építeni?
– Tehetség menedzsment – mi egy ügynökség szerepe?
– Hogyan került be a Gold Record, mint az X-Faktor kizárólagos zenei menedzsmentje és kiadója?
– Hogyan futtassunk fel egy előadót napjainkban? Miért érheti meg egy mínuszos fellépés és miért nem elég a jó elérés?
– Milyen meghatározó bevételi lábakon áll a Gold Record? Hogyan érte el a 800 milliós árbevételt 2019-ben és hogyan feleződött le(!) ez 2020-ban?
– Hogyan írta át a forgatókönyvet a COVID helyzet, mik a legfontosabb tanulságok Gábor szerint?

——————————————————————

Ha szereted a Biznisz Boyz adásait, támogathatsz minket azzal, ha a Voiz hangoskönyv appon belül hallgatsz minket, mert itt a lejátszások után tiszteletdíjat kapunk.

Ráadásul a BB kuponnal első hónapban 90%-os kedvezménnyel használhatod az appot, amiben számtalan hasznos üzleti és egyéb személyiségfejlesztő témájú könyvet hallgathatsz meg. Részletek: https://bizniszboyz.hu/voiz

Kövesd a BB-t mindenhol:

Zárt csoport: www.facebook.com/groups/bizniszboyzpodcast/
Insta: www.instagram.com/bizniszboyz/
Cikkek és kontakt: https://bizniszboyz.hu/
Indítsd podcast-et, segítünk benne: https://bizniszboyz.hu/indits-podcast-et-a-cegednek-a-markadnak-segitunk/