78. Litkai Gergely: “A vállalkozás benne van a génjeimben” - Interjú a humor üzleti oldaláról

Biznisz Boyz

Litkai Gergelyt mindenki ismeri, azonban a legújabb adásunkban, nem a humorista oldalát, hanem a vállalkozó énjét mutatta meg nekünk és ezzel nektek is. Ha kíváncsi vagy, hogy mit mesél a “magyar humor legbefolyásosabb embere” (Kadarkai Endre nevezte így) a hazai helyzetről, tarts velünk!

“A Dumaszínház egy éves szinten 1 milliárd forintot elért vállalkozás, ami azért nem vicc. :))” – próbálja rávezetni Tomi Litkai Gergelyt arra, hogy igenis komoly vállalkozói vénával van megáldva, amikor ő azt mondja a mai napig inkább humoristának tartja magát. Azonban mégiscsak ő volt idehaza (és ahogy a beszélgetés során kiderült a környező országokban is), akik létrehozta a stand-up klubok intézményét. Elmondása alapján azért csinálja ezt az egészet, mert nagyon szereti a humort és ahhoz, hogy Magyarországon a humort magasabb szinten lehessen csinálni, arra volt szükség, hogy meglegyen az intézményi és a vállalkozói háttere is.

Kiderül viszont, hogy a családjából hozza a vállalkozó szellemet és mindig olyan emberekkel volt körülvéve, akik maguk is vállalkozást vezettek vagy valamiben inspirálták őt, például a jogi pálya választásában.

Beszélgettünk arról is, hogy mi a Dumaszínházban a “varázslat” (megsúgjuk Gergő szerint nincs varázslat), mitől jó egy csapat, milyen vezető ő, hogyan menedzseli a munka-magánélet egyensúlyt a családi vállalkozásban, miért nem hisz a tanácsadásban, miért fontos számára a fenntarthatóság és mit tesz érte?
Rengeteg izgalmas tapasztalat és tudás egy adásban, egy kis humorral fűszerezve.

———————————————–
Ha szereted a Biznisz Boyz adásait, támogathatsz minket azzal, ha a Voiz hangoskönyv appon belül hallgatsz minket, mert itt a lejátszások után tiszteletdíjat kapunk.

Ráadásul a BB kuponnal első hónapban 90%-os kedvezménnyel használhatod az appot, amiben számtalan hasznos üzleti és egyéb személyiségfejlesztő témájú könyvet hallgathatsz meg. Részletek: https://bizniszboyz.hu/voiz

Kövesd a BB-t mindenhol:

Zárt csoport: https://facebook.com/groups/bizniszboyzpodcast/
Insta: https://instagram.com/bizniszboyz/
Cikkek és kontakt: https://bizniszboyz.hu/
Indítsd podcast-et, segítünk benne: https://bizniszboyz.hu/indits-podcast-et-a-cegednek-a-markadnak-segitunk/