#24 Piczkó Kati pszichiáter - A gyerekem tanít ítélkezésmentesen élni

Riporta

Ha szülő vagy, azért, ha nem vagy szülő, azért. Ha érdekel a pszichológia, azért, ha nem érdekel, akkor azért. Ha nehezen éled meg a kudarcot, azért, ha nem éled meg nehezen, akkor azért. Mármint ezekért IS ajánlom beszélgetésemet Piczkó Kati pszichiáterrel a Riporta harmadik évadának nyitányaként.   Ami rögtön egy rendhagyó beszélgetés is: 2020. március 1-jén vettem fel, a harmadik évad ekkor jelent volna meg. Hogy miért rendhagyó még, arról bővebben az adásban. További témák: figyelemzavar, hiperaktivitás, a düh kezelése egy pszichiáter számára. Szó lesz még Kati egyik gyermekéről is, aki halmozottan sérülten született. Aztán a kudarcot járjuk körbe számtalan oldalról, érintjük az El Camino-t, a halál megélését a kultúránkban, a gondolataink hatását az érzéseinkre, beszélünk a Kati által tartott párkapcsolati terápiáról, a magyar oktatásrendszerről, Kati falbontásairól, a hierarchikus rendszerekről, arról az időszakáról, amikor kényszergyógykezeltekkel dolgozott, egy párkapcsolati börtönről, amit Kati épített (szó szerint), illetve arról, hogy mi történik, ha egy matematikus és egy pszichiáter bemegy egy szabadulószobába, válásról, és arról is, hogy hogyan éli meg Kati a párterápián tapasztalható feszültséget.    

Néhány link az adásban említettekhez: 
Donald Winnicott https://hu.wikipedia.org/wiki/Donald_Winnicott 
Máté Gábor: Szétszórt elmék (angol)  https://moly.hu/konyvek/mate-gabor-szetszort-elmek 
Marshall Rosenberg és az erőszakmentes kommunikáció https://www.youtube.com/watch?v=g8dDDtjrrow  
Patália a Tháliában http://www.thalia.hu/index.php/main/program/patalia-a-thaliaban-_3321  
Igen a Nemek között https://igenanemekkozt.hu/ 

A Riporta elérhetőségei: 
APPLE https://podcasts.apple.com/hu/podcast/riporta/id1451356162  
SPOTIFY https://open.spotify.com/show/3RAvRKXHPIEGjKm5btTDx6?si=5M-7NnDDS2KvHsPm2XVE4w  
YOUTUBE https://www.youtube.com/channel/UC-pLu6QeTfs1-WryIQB9C9g/videos  
FACEBOOK https://www.facebook.com/riportamedia/?modal=admin_todo_tour  
INSTAGRAM https://www.instagram.com/riportamedia/?hl=en 
E-mail riporta@riporta.hu  
Patreon https://www.patreon.com/riporta?alert=2 
HONLAP https://riporta.hu/  

A mai adása támogatója a Dover nyelviskola, illetve annak e-learning oldala: Dover Nyelviskola Elearning (https://dovelearning.com/)   
Az adásban hallható promo kód (RIPORTA) bemondásával most 20%-kal olcsóbban kaphatsz azonnali hozzáférést több száz órányi nyelvtanulási anyaghoz. Megrendelés: dover@dover.hu illetve 06 1 267 06 06 vagy 06 1 267 26 26.