Keresztyénként és biblikusan az LMBTQ-ról 3/3

Lelkifröccs

Bokányi Zsolt keresztyén testvéremmel a székesfehérvári Vörösmarty Rádió szerkesztő-műsorvezetőjével beszélgettem a HITÉPÍTŐ BESZÉLGETÉSEK – KERESZTÉNY GONDOLATOK című magazinműsorban az LMBTQ-ról, gender kérdésről és homoszexualitásról keresztyén, biblikus alapon. Tesszük ezt a felebaráti szeretet jegyében, tudva azt, hogy aknamezőre merészkedünk. Számomra is nagy kérdés volt, hogy egyáltalán belevágjak-e egy ilyen témába, de úgy gondolom, hogy látásunkra szükség van, illetve annak a felmutatására, hogy gyűlöletkeltés nélkül is lehet erről a kérdésről kritikus véleménye az embernek. A sorozat első része amolyan ószövetségi felvezetés, a második Jézus tanításával foglalkozik, majd a harmadikban a páli levelekből idézünk és lehetséges megoldások irányába mutatunk. Hallgassátok szeretettel őket!

A beszélgetés a székesfehérvári Vörösmarty Rádióban hangzott el, beszélgető társam pedig Bokányi Zsolt keresztyén testvérem volt. Erről a helyről is hálás szívvel köszönöm Zsoltnak és a Vörösmarty Rádiónak a lehetőséget, hogy tágabb közönséggel is megoszthattam gondolataimat.

Jó szívvel ajánlom Zsolt podcastjét, ahol további érdekfeszítő témákról beszélget kiváló lelkipásztorokkal: https://anchor.fm/bokanyi-zsolt