Mi is az új normális?, aranyköpés, az olcsó hitelek vége, logisztika

Millás Reggeli

EPIC STORIES: Mi is az új normális? Mi vár a hazai IT fejlesztő cégekre?

Digitális az új normális. Megérkeztünk. Az IVSZ zászlajára tűzte a tézist, miszerint minden vállalat valójában szoftvervállalat, ami a piacon versenyképes akar maradni. Sokáig győzködni kellett a cégeket erről, ma viszont már bátran kijelenthetjük, hogy legalábbis a nagyvállalatok szintjén ez a transzformáció megtörtént.

Dojcsák Dániel, a ShiwaForce marketing kommunikációs igazgatója

ARANYKÖPÉS: Ray Kroc amerikai vállalkozó

HITELEZÉS: A kegyelmi állapot vége felé tartunk

A money.hu prognózisa szerint a kegyelmi állapotnak lassan vége szakad. Az MNB kamatemelési ciklusa decemberig – igaz, kisebb, 15 bázispontos lépésekkel – kitart, ráadásul az infláció is átmenetileg magasabb szinteken ragad. Az ügyfeleknek e két tényező miatt a bankoknak magasabb betéti kamatot kell fizetniük, miközben saját költségeik is emelkednek a pénzromlás miatt. Emellett a hosszú pénzpiaci hozamokban szeptemberben alaposabb emelkedés volt látható. A következő hónapokban így vélhetően gyorsuló mértékben kezdenek majd emelkedni a hitelkamatok.

Nagy László Nándor, a Money.hu kommunikációs vezetője

ÉSZJÁTÉK: Hírek a logisztika világából

Ez a tartalom Mi is az új normális?, aranyköpés, az olcsó hitelek vége, logisztika a Millásreggeli – a gazdasági muppet show oldal tulajdona.