Teremtés-ház, tőzsdenyitás, Google Arts&Culture a Szépművészetiben

Millás Reggeli

MESÉL A MÚLT: 85 éve bontották le az Alkotás utca nevét adó Teremtés-házat

Buda egyik híres épülete volt a Teremtés-ház, amely később Alkotás-ház néven az utca nevét is adta. A ház homlokzatán volt a Teremtés című dombormű, amit egész Buda egyik legszebb alkotásának tartottak. A mű valószínűleg Haydn 1800-ban, a Budavári Palotában bemutatott Teremtés című oratóriumnak köszönheti a létét. Az épületet 85 évvel ezelőtt bontották le, helyére egy hatemeletes ház került. Az évforduló alkalmából bemutatjuk az egykori híres épület történetét.

Katona Csaba, történész

TŐZSDENYITÁS – Deák Dávid, üzletkötő

KULTMOGUL: A Szépművészeti Múzeum Google Arts&Culture projektje

A Szépművészeti Múzeum Magyarországon az elsők között csatlakozott a Google Arts&Culture projekthez, 2011-ben. A múzeum mesterműveiből válogatva létrehozták a képgalériát 511 műtárgy bemutatásával, majd 2014-ben a múzeum tereit is digitalizálták a Google Arts&Culture szakembereivel, ez jelenleg is elérhető. 2020-ban pedig a létrehoztak egy különleges online tárlatot a Google Arts&Culture új alkalmazásával.

Fonyódi Krisztián, a Szépművészeti Múzeum Digitalizációs és Fotóosztályának egyik vezetője

Ez a tartalom Teremtés-ház, tőzsdenyitás, Google Arts&Culture a Szépművészetiben a Millásreggeli – a gazdasági muppet show oldal tulajdona.