61. epizód: A cél, hogy 500 év múlva is működjünk (Vendég: Forgács-Fábián Sára)

StúDió Veszprém

61. epizód: A cél, hogy 500 év múlva is működjünk (Vendég: Forgács-Fábián Sára)

Elkerülhetetlenül eszünkbe jut Sárával beszélgetve a régi bölcsesség: ha nem találsz utat, csinálj magadnak egyet!
Az ő nyomvonalát minden bizonnyal kijelölte az az egy év, amit 9 évesen kellett kórházban töltenie.

Úgy 10 év múlva aztán már egészséges nagylányként a Gozsdu udvarban vacsorázva pattant ki fejéből a korszakos ötlet: marad közgazdász, mégsem lesz orvos, inkább megszervezi, hogy egyetemisták haverkodjanak a beteg gyerekekkel a kórházak onkológiai osztályain.

Megszülettek az amigók és az Amigos a gyerekekért Alapítvány.
Ők azok akik a haverkodás mellett nyelvet tanítanak és példát mutatnak saját, felelősséggel élt diáklétükön keresztül.

Sára előadói képessége ugyan kiváló, de gyerekszínészi karrierje korán, tulajdonképpen a legelső színházi meghallgatáson derékba tört.
Fájó emlék ez, de könnyíti a terhet, hogy a Dzsungel könyve spanyol verziójának rendezésével országos színjátszó versenyt nyert gimnáziumi csapatával.

Kicsivel később már a falra kiragasztott hatalmas táblázaton sakkozták ki férjével (Ádám szintén amígó), hogyan jutnak el mindketten Amszterdamba tanulni, s, amíg távol vannak, miként bízzák rá az itthoni ügyeket egy, a boldogságért és egy, a fenntarthatóságért felelős amígóra.

A 9 társával alapított szervezetnél is különutas megoldásokat gondolt ki. Nem is sorolja be magukat az ismert kategóriák egyikébe se, ehelyett létrehozta és képviseli és doktori iskolában kutatja a social startup elképzelést.
Ennek részletei minket is beavatott, ahogy azt a Corvinus Egyetem diákjaival teszi az általa fejlesztett, ezen a néven futó órái alkalmával.

Szegeden, Miskolcon, Debrecenben, Pécsett és Budapesten is jelen vannak, önkéntes segítői módszertanuk egyik lényeges eleme a zöld pulcsi és a kéthetes forgási idő.
Sára szerint így elkerülhetők a csalódások és stabilan fenntartható a rendszer megbízhatósága is.
Hiszen a cél nem kevesebb, mint, hogy “500 év múlva is működjünk és minden kórházban ott legyünk”!

#veszprem #studioveszprem #veszprembalaton2023 #hellobalaton #önkéntesség #amigosagyerekekért #amigosalapítvány #forgacsfabiansara #fabiansara
#veszprém #stúdióveszprémpodcast #veszprempodcast #podcastmagyarul #ilovebalaton #welovebalaton #csodalatosbalaton #veszpréminfo #balatonfelvidek #helloveszprem #igveszprém #veszpremiarcok #megkerülhetetlen Csodálatos Magyarországu love_veszprem Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Amigos a gyerekekért
Fábián Sára #corvinusegyetem Visit Veszprém #önkéntesség #magyarpodcast Ring – Autó Kft.61. epizód: A cél, hogy 500 év múlva is működjünk (Vendég: Forgács-Fábián Sára)