Pogátsa Árnyékot vet: de még így se, még vele se találjuk a hazai középosztályt.

Árnyék

A mostani műsor kapcsán rengeteg címötletünk volt, az egyik favorit : „Magyar bérek a béka segge alatt, avagy igen, az osztrák árufeltöltő sokkal többet keres mint egy egyetemi docens”, de végül megfogadtuk, hogy többet nem beszélünk csúnyán , inkább a finomabb és rövidebb verziót használtuk.

A téma adott, miért keresnek nyugaton többet, hová tűnt a középosztály, ilyen magas adóbevételek mellett miért nem futja oktatásra, egészségügyre és kultúrára. Ezekre a kérdésekre Pogátsa Zoltánnal kerestük a választ, a végére nagyjából meg is találtuk, de az eredmény sok reménnyel nem kecsegtet.

A felvételt követően máraz írekis megszavaztáka csatlakozást a globális  minimális társasági adóhozés ami még jó hír, hogy ezt lehoztaa  VAOL-is ami egy MediaWorks csoporthoz tartozólap, tehát van remény 🙂

https://www.vaol.hu/nemzetkozi-gazdasag/irorszag-megemeli-a-tarsasagi-adot-az-oecd-kezdemenyezesere-5366957/

Ha valakitérdekel az angol kormány adóbevétele, itt böngészhet:

https://www.statista.com/statistics/284298/total-united-kingdom-hmrc-tax-receipts/

ha a magyar, akkor itt: 

  Ja azt nem talha valaki megleli küldje belinkelem 🙂

Érdekesség kedvéért hasonlítsuk össze, ha ugyanazt a bért beütjük az angol  illetve a magyar bérkalkulátorba (itt figyelembe kell venni a munkaadói járulékot is) akkor mi jön ki. Nem lövöm le a poént, de igenelkeserítő, hogy Angliában csak kétszer keresnek többet, de háromszor annyit visznek haza.

Műsorvezető: László Pál

Pogatsa Zoltán – Magyarország

Bán András – Svédország

Derdák András – Franciaország

Pajer Kristóf – Anglia

Hang- Barcza Gergely

Send in a voice message: https://anchor.fm/arnyek/message