#47 - Marton Gábor

Magyar Business Podcast

A vállalati pályafutásomat telefonos értékesítéssel kezdtem, majd a multinacionális vállalatok világába tekinttem be. 

Ezt követően 10 évig dolgoztam a bankszektorban – először értékesítés, majd kockázatkezelés és projekt management területeken és végül a vállalati karrieremet az Unicredit Bank Vállalati Innovációs Igazgatójaként fejeztem be 2017-ben. Már az egyetemi éveim alatt bennem volt a vállalkozói kedv, két barátommal 21 évesen alapítottuk az első vállalkozásunkat: készségfejlesztő képzéseket tartottunk középiskolásoknak. Sok-sok tapasztalattal és élménnyel lettünk gazdagabban 🙂 

Ezt követően 5 egyéb vállalkozásba vágtam bele, amikből szintén sokat tanultam, bár nem lettek sikeresek. Amiben igazán megtaláltam magam, azok a képzések, emberek támogatása abban, hogy kihozzák magukból/lehetőségeikből a legjobbat. 2012 óta tartok professzionális tréningeket, előadásokat és workshopokat itthon és külföldön, magyar és angol nyelven. Csúcsteljesítmény coachinggal 2015-ben kezdtem el intenzíven foglalkozni, ami a mai napig a szenvedélyem.

Kezdetben elsősorban sikeres cégvezetők, managerek kerestek meg, hiszen bár szép üzleti eredményeket értek el, de vagy túl voltak terhelve, sok volt a feszültség a munkájukban, hiányoztak az örömteli pillanatok és úgy érezték, hogy itt az ideje változtatniuk. A tevékenységem kiegészült vállalkozásfejlesztéssel. Jelenleg több vállalkozásnak – elsősorban marketing és IT fejlesztő cégeknek és ügynökségeknek – segítek a skálázódásban, fejlődésben. Ebbe beletartozik a vezetőkkel folytatott belső munka, csapat összehangolás, illetve stratégia kialakítása és persze a végrehajtás. Azért szeretem ezt a területet, mert nem csak a vállalkozással, hanem annak szívével és motorjával a vezetőkkel és kollégáival is foglalkozhatok, legyen szó gondolkodásmódról, korlátozó hiedelmeken való felülemelkedésről vagy éppen stresszkezelésről. Az egyik legnagyobb szakmai sikerem, hogy az egyik céges partnerem 2020-ban az árbevételét 50 M HUF-ról 150 M HUF-ra növeltük, a kollègàk számát 10-ről 20 főre, végre nyereséges lett a cég. Vàrhatóan ebben az évben a cèg átlépi a 300 M HUF árbevételt. 

Ha ügynökség vagy, akkor érdemes egy pillantást vetned az Agency Mastery üzleti tervezőkre, amelyben végigvezetünk azon a stratégiai folyamaton, ami segítette a fent említett céget ezen a fejlődésben. www.agencymastery.hu 

Mindezek mellett pedig KKV-k, multinacionális cégek és non-profit szervezetek keresnek meg, hogy tartsak készségfejlesztő képzéseket: időgazdálkodás, stresszkezelés, motiváció, vezetés, kapcsolatépítés stb. Amire nagyon büszke vagyok, hogy az egyik multinacionális cég ránk bízta 600 munkatársát, hogy online képezzük kiscsoportokban a nyár során. 

Ami nagyon jól esik és nagyon szeretem a munkámban, hogy látom, hogy az ügyfeleim sikereket érnek el, könnyebben állnak fel mélypontról, másképp állnak neki egy kihívásnak, illetve jobban élvezik az életet és persze a munkát is:) Jelenleg még egy startup csapat tagja vagyok, ahol pedig elsősorban a pénzügyekért és üzleti tervekért felelek.

——————————————————–

Marton Gábor a neten:

Honlap

www.martongabor.hu

Facebook

https://www.facebook.com/iamgabormarton

Instagram

https://www.instagram.com/iamgabormarton/

LinkedIn

www.linkedin.com/iamgabormarton

YouTube

https://www.youtube.com/channel/UCTAldLWtRhUfMTH7FPdITsg

——————————————————–

Hallgasd meg es iratkozz fel

Anchor

Apple Podcast

https://podcasts.apple.com/hu/podcast/magyar-business-podcast/id1534025338

Google Podc