Láthatatlan bűnözők, innovációs ökoszisztéma, amerikai részvények

Millás Reggeli

Láthatatlan bűnözők – Veszélyek a kibertérben

Az elmúlt másfél évben a COVID-járvány miatti korlátozások következtében életünk egy része az online térbe került át. Sokan dolgoztak/dolgoznak távmunkában, az oktatási intézmények távoktatásban működtek, online vásárol(t)unk és szórakoz(t)unk, digitális platformokon keresztül tartottuk/tartjuk a kapcsolatot a családtagokkal, barátokkal. Ez a környezet kedvez a kiberbűnözőknek, akik a figyelmetlenségünkön, óvatlanságunkon túl a kialakult helyzettel kapcsolatos érzelmeinkre is építenek az újabb és újabb csalási formáknál.

Nagy Zoltán, a Magyar Telekom csoport biztonsági és vagyonfelügyeleti igazgatója

GONDOLKODOM, TEHÁT VAGYON: Egyetemi innovációs ökoszisztéma

Itt arra kell gondolni, hogy ennek lényege az egyetemek és a gazdaság kapcsolatának erősítése egyrészt azzal, hogy az egyetemek piacképes tudást adnak, másrészt az egyetemek körül olyan kutatói bázisok alakulnak ki, amelyeket akár a vállalkozások is használhatnak. A szellemitulajdon- védelem pedig úgy illeszkedik mindebbe, hogy az egyetemeket és a kkv-kat is igyekszünk minél tudatosabbá tenni a szellemi tulajdon védelem terén. Ezt ráadásul segíti az NKFIH-nál elérhető Iparjog pályázat is.

Dr. Birkner Zoltán (fotó), a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) elnöke

PIACI HOTSPOT – amerikai részvénypiaci hírek

  • a Facebooknak erőteljes beruházásokra lesz szüksége, amiért romolhat rövid távon a jövedelemtermelő képessége;
  • a chip-szektor, köszöni jól van: a befektetők még mindig átmenetinek gondolják a chip hiányt és inkább az erős keresletre koncentrálnak, miközben a vállalatok jelentősen növelik a bevételeiket;
  • az olasz kormány eladná a Banca Monte dei Paschi di Sienaban meglévő 6 mrd eurós befektetését, amit az Unicredit mégsem venné meg, amit a befektetők jó hírként értelmeztek

Szabó-Balogh Péter, üzletkötő

Ez a tartalom Láthatatlan bűnözők, innovációs ökoszisztéma, amerikai részvények a Millásreggeli – a gazdasági muppet show oldal tulajdona.