Emelkedő törlesztők, nők az informatikában, Trump a mémrészvénykirály

Millás Reggeli

Névnapok, évfordulók, születésnapok említése után LAPSZEMLE és TŐZSDEI HELYZETKÉP.

BUDAPEST TE CSODÁS:

Átadták a felüljárót Újpalota felé
Újabb lépés a romos kelenföldi állomás felújítása felé

ÉBRESZTŐ: Beépül a kamatemelés, százezreknek ugrik a törlesztőrészlete

A kis- és középvállalkozások mellett a gyakran változó kamatozású lakáshitellel rendelkezők vannak a leginkább kitéve a törlesztőrészletek emelkedésének, egy 10 milliós tartozás esetében a novemberi törlesztőrészlet 3-8 ezer forinttal is magasabb lehet az előzőnél és egyre gyakoribb a 10%-ot is meghaladó törlesztőrészlet-emelkedés.

Plusz ha belefér: lejár a határidő a moratóriumban maradás kérelmezésére

Palkó István, a Portfolio.hu vezető elemzője

ÚJ NORMÁLIS: Nők az informatikában, nők a pénzügyi szektorban vezetőként

Ma nem tud jó informatikai vezető lenni az, akinek nincs meg hozzá a közgazdasági, pénzügyi háttere. Éppen itt jönnek képbe a nők, hiszen nagyon sok női CIO gazdasági oldalról jön. A fiúk nagyon jók programozásban, a lányoknál viszont sok esetben megvan az a rendszerszemlélet, ami a „nagy egész” átlátásához kell.

Nagyné Agárdi Györgyi, az Allianz Biztosító CIO-ja, az IT és szervezési igazgatóság Igazgatója

HETI ALAPOZÓ: Donald Trump az újdonsült mémrészvénykirály?

A volt amerikai elnök közösségi médiás vállalatát befogadni készülő SPAC, a Digital World Acquisition részvényeinek az árfolyama erre a bejelentésre két nap alatt az egekbe szökött. Az eseményekkel kapcsolatban két dolgot érdemes megvizsgálnunk. Az egyik az, hogy mekkora spekulatív pénz van egy jól hangzó sztorira 2021-ben a világban. A másik pedig az, hogy megtörtek-e a piacok árazási mechanizmusai.

Jónap Richárd, az Accorde Alapkezelő Zrt. portfóliómenedzsere

Ez a tartalom Emelkedő törlesztők, nők az informatikában, Trump a mémrészvénykirály a Millásreggeli – a gazdasági muppet show oldal tulajdona.