Fontos lenne, hogy az éttermek is elkezdjenek komposztálni

Filéző

Divatba kéne hozni a komposztálást

Próbálom a zöldségeknek, gyümölcsöknek minden részét felhasználni. Amúgy van egy közösségi komposztáló, ahova elvisszük a komposztunkat. Nekem nagyon fáj a szívem, mert nagyon kevés étterem csinálja jelenleg. Pedig nagyon esszenciális lenne, hogy erre létrehozzunk valamilyen alternatívát, mert tényleg rengeteg gyümölcs és zöldséghulladékot kidobnak az éttermek a kommunális hulladékba, ami a legrosszabb.

A szezonális kínálat szuper dolog, de

arra azért már érkezett panasz, hogy az embereknek télen cékla- és sütőtök-herótja van.

A hulladékmentesség egy törekvés, ami teljesen nem érheti el a célját

Ha az ember ezt egyszer elkezdi, nem lehet pontot tenni sosem a végére.

Kevésbé adja magát, de magyar ételeket is lehet vegán módra csinálni

A töltött káposzta kölessel nagyon finom tud lenni, de ott van a gombapaprikás, a galuska és társai, a medvehagymás nokedli, Jókai bableves hús nélkül, füstölt paprikával kiegészítve. De tény, hogy amikor a menüt tervezem, sokszor könnyebb egy ázsiai receptért nyúlni, mert az eleve vegán, és még csak észre sem veszik az emberek, hogy jé, most két napja vegánt eszek.