Airbnb, lakásfelújítási kedv, EU-s klímapolitika

Millás Reggeli

Névnapok, évfordulók, születésnapok említése után LAPSZEMLE és TŐZSDEI HELYZETKÉP.

BUDAPEST TE CSODÁS: Hírek a fővárosból

ÉBRESZTŐ TÉMA: Békejobb az Airbnb-től?

Közzétette az Airbnb a magyarországi turizmus újjáélesztését elősegítő vállalásainak listáját. Az új szállásadóknak kötelezővé teszik a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központba (NTAK) való regisztrációt, de a turisztikai adó beszedésében is szerepet vállalnának.

Schumicky Balázs, a Magyar Apartmankiadók Egyesületének elnöke, apartmantanácsadó

MASTERPLAST: Nem lankad a lakásfelújítási kedv

A lakások felújítására és korszerűsítésére vonatkozó lakossági tervek az idei negyedik negyedévben is erősödtek – derül ki GKI és a Masterplast közös kutatásának eredményeiből, ami a lakosság ez irányú terveinek és szándékainak felmérésére irányult.

Tibor Dávid, a Masterplast Nyrt. elnöke

HETI ALAPOZÓ: Képmutató EU-s klímapolitika?

Az EU bár méretét tekintve még mindig hatalmas gazdasági régió, valójában lemaradt a 21. század új gazdasági folyamatairól. Nincsenek globális EU-s internetes vállalatok. A németek ilyen kirakatvállalata a Wirecard nettó csalás volt, mint kiderült. De se egy internetes közösségi média, se egy helyi webes email szolgáltató, vagy egy internetes kereskedő cég sincs. Így az EU döntéshozói úgy látták/látják, hogy a régiónak legalább a zöldítési folyamatban élen kell járnia, utat kell mutatnia a világnak. Ezért erőltetik, olykor erőn felül is a zöldítési folyamatot.

Gyurcsik Attila, az Accorde alapkezelő vezérigazgatója

Ez a tartalom Airbnb, lakásfelújítási kedv, EU-s klímapolitika a Millásreggeli – a gazdasági muppet show oldal tulajdona.