4. hullám, ellátási lánc, finanszírozás, olaj

Millás Reggeli

Névnapok, évfordulók és születésnaposok em.

LAPSZEMLE és TŐZSDEI HELYZETKÉP.

BUDAPEST TE CSODÁS: Hírek a fővárosból.

ÉBRESZTŐ TÉMA: Mégis lesz gazdasági hatása a negyedik hullámnak? Már a kormány is számol azzal, hogy a 4. hullám problémákat okoz a gazdaságban, és korlátozások lehetnek. Részben az újabb hullám miatt a Pénzügyminisztérium csökkentette a GDP-növekedési várakozását. Madár István, a portolio.hu vezető elemzője.

Kihívások az energia szektor finanszírozásában: a finanszírozók, még ha egy szereplőt is finanszíroznak, a teljes ellátási lánc kockázatát viszik (termelő, kereskedő, kereskedő többi fogyasztója). Éppen ezért a korábbiaktól eltérő mértékű kockázatkezelési gyakorlatot célszerű elvárni a finanszírozott/érintett kereskedőktől. Losonczy Géza, a KPMG energetikai tanácsadás vezetője.

ÉRTÉKPERCEK: Árupiaci termékek teljesítménye 2021-ben: top performerek és rosszul teljesítők. Mi áll a legtöbbet emelkedő termékek teljesítménye mögött, és miért maradnak le egyes termékek? Vannak-e általános okok, amik pozitívan/negatívan hatnak az árfolyamra? Olajpiac: csütörtöki OPEC döntés után merre mozdult a piac? A várakozásnak megfelelő döntés született, vagy mást várt a piac? Kilátások év végére? Fontosabb események a jövő hétre. Fábián Lóránt, OTP Global Markets, árupiaci kereskedő.

Ez a tartalom 4. hullám, ellátási lánc, finanszírozás, olaj a Millásreggeli – a gazdasági muppet show oldal tulajdona.