Kkv lízing, adathalászok, öttusa

Millás Reggeli

Kisvállalatok finanszírozása: a CIB Bank a koronavírus-járvány okozta bizonytalan helyzetben is aktív szerepet vállalt a mikrovállalatok finanszírozásában, amelyet alátámasztanak az elért eredmények is. A pénzintézet mikrovállalatoknak kihelyezett hitelállománya 36 százalékkal növekedett az előző évhez képest, miközben a CIB Bank részesedése az NHP Hajrá új szerződéseinél – a hitelezést és a lízinget is figyelembe véve – meghaladta a 20 százalékot. A két program keretén belül kihelyezett összeg 2020 végéig meghaladta a 17,3 milliárd, ez év április végéig pedig a 25 milliárd forintot. Fetter István, a CIB Bank Kisvállalati Divíziójának vezetője és Fekete Csaba, a CIB Lízing vezérigazgatója

ARANYKÖPÉS: Vitray Tamás, Kossuth-díjas magyar újságíró, főszerkesztő és riporter

Hogyan ne akadjunk az adathalászok hálójába? Az ügyfeleknek és a bankoknak egyaránt sok bosszúságot okoz az adathalászat. A hitelintézetek folyamatosan dolgoznak a csalások megelőzéséért, de az ügyfeleknek is tudniuk kell, hogyan reagáljanak egy ilyen helyzetben. Néhány szabály betartásával ugyanis könnyedén elkerülhetjük, hogy más is hozzáférjen a megtakarításunkhoz vagy a személyes adatainkhoz. Szemeti Ferenc, a Takarékbank bankbiztonsági igazgatója.

ÉP TESTBEN: Búcsú a lovastusától, jöhet a drótszamár? A lövészetből, úszásból, vívásból, futásból és lovaglásból álló öttusa az 1912-es olimpia óta szerepel az ötkarikás játékok programjában. A lebonyolítási rend sokszor változott az évek folyamán – például a lövészetet és a futást jelenleg együtt rendezik egy kombinált szám keretében –, de a sportágak sosem cserélődtek. Kálnoki Kis Attila, a 24.hu sportrovatvezetője, világbajnok öttusázó.

Ez a tartalom Kkv lízing, adathalászok, öttusa a Millásreggeli – a gazdasági muppet show oldal tulajdona.