Réthy Mór, tőzsdenyitás, keresztféléves képzések

Millás Reggeli

MESÉL A MÚLT: Réthy Mór, a Bolyai hagyaték gondozója

175 évvel ezelőtt, 1846. november 9-én, Nagykőrösön megszületett Réthy Mór matematikus, a Magyar Tudományos Akadémia tagja. Matematikai munkásságának azok az értekezései a legjelentősebbek, amelyekben Bolyai János és Bolyai Farkas hagyatékát dolgozta fel és néhány eredményüket részletesebben kidolgozta. Az elméleti fizika egyik első magyarországi professzora volt. 1886-tól a budapesti Műegyetemen a geometria, utóbb az elméleti fizika tanára, több ízben pedig az egyetem dékánja. Legismertebb tanítványa Kármán Tódor volt. Nagy szerepe volt a kolozsvári matematikai iskola kialakításában.

Katona Csaba, történész

TŐZSDENYITÁS – Deák Dávid, üzletkötő

KULTMOGUL: Keresztféléves képzések a METU-n

Keresztféléves képzések esetében a tanév nem szeptemberben, hanem márciusban kezdődik. Alap- és mesterképzésekre egyaránt lehet jelentkezni, nappali és levelező formában is. Ha nem sikerült a felvételi, vagy csak ki akart valaki hagyni egy évet, de nem akar szeptemberig várni, ez a lehetőség neki szól.

Dr. Bachmann Bálint, a Budapesti Metropolitan Egyetem rektora

Ez a tartalom Réthy Mór, tőzsdenyitás, keresztféléves képzések a Millásreggeli – a gazdasági muppet show oldal tulajdona.