Hosszabbítás #35: Az öttusa halála, magyar Giro, Blankasztikus hírek

Eurosport Podcast

Az elmúlt héten felbolydult az öttusa világa, hiszen a sportág nemzetközi szövetsége bejelentette, hogy a lovaglást egy másik sporttal fogja helyettesíteni a párizsi olimpia után. Arról, hogy a döntés miért megy szembe a sportág hagyományaival, hogy mi az ötlet közvetlen kiváltó oka, és hogy milyen lehetőségei vannak azoknak a sportolóknak, akik nem értenek egyet a nemzetközi szövetséget 28 éve vezető elnök ötleteivel, Gyenesei Leila, világbajnok korábbi öttusázóval, az Aréna4 televízió munkatársával beszélgettünk.
Múlt héten bemutatta az olasz kerékpáros körverseny, a Giro szervezőbizottsága a 2022-es kiadás Nagy Rajtjának szakaszait, így hivatalossá vált, hogy az eredetileg 2020-ra tervezett, ám a Covid-járvány miatt eltörölt magyarországi rajt helyett jövő májusban látja vendégül hazánk a világ legjobb kerékpárosait. Arról, hogy mi változott a magyar kerékpársportban az elmúlt két évben, hogy milyen lehetőségeket ad a kerékpározásnak egy ilyen rendezvény, illetve magukról a szakaszokról is Bodnár Gergőt, az Eurosport kommentátorát kérdeztük.
Ácsi! rovatunkban újabb Blankasztikus hírek érkeztek, de sajnos rajta kell tartanunk a szemünket a tengerentúlon is, ahol sokkal több volt a botrány az elmúlt héten, mint a szép történet.