66. epizód: Rendszerszemlélet és zabolátlanság egyszerre van bennem (Vendég: Kishalmi Tibor)

StúDió Veszprém

66. epizód: Rendszerszemlélet és zabolátlanság egyszerre van bennem (Vendég: Kishalmi Tibor)
A multinál töltött utolsó napon leadta a céges autót, aztán gyalog indult haza. A hosszú gondolkodóséta alatt összerakott magában egy 20 évre szóló tervet, ennek kiindulópontja a garázsa volt.A 21. évnél járunk, és a terv működik.Míg korábbi életében mások elképzeléseit valósította meg, most 30 fős saját csapatot irányít. Kicsinek nagyok, nagynak kicsit és Tibor ezt nagyon élvezi. Azért is, mert innen még látja, mi van alatta, amiért szívesen le is hajol. Erre egy multi képtelen.
Nem csak kertet épít, az ország első integrált játszóterét ők telepítették Nyíregyházán. Ott láthatott először boldogan hintázó kerekesszékeseket. A könnyfakasztó élményt minden döntéshozóval megosztana szíve szerint. 
Zölden minden jobb, még a robogó is! Hát cselekedtek: az elektromos kismotorok forgalmazására is kiépítették üzletágukat.A klímacsúcsra 400 magánrepülővel érkező résztvevői kör kinyilatkoztatásairól megvan a véleménye, de ő nem az a fajta, aki csak beszél és kritizál.A 10 millió fa mozgalomhoz csatlakozva  egyetlen nap alatt 120 fát ültettek a veszprémi Jutas-vitéz kilátó környékén. Közösen a lakossággal, mert, ahogy fogalmaz: “Ez az átlagemberek akciója, és meg lehet rá mozdítani a polgárokat. Ez a jövő, a helyi akcióké.”
Tibor mezőgazdasági gépészmérnök, az innováció az ő világa. Egy képtelennek tűnő fejlesztés magyarországi bevezetésén dolgozik. Vegyszermentes, ehető habbal támadnak a gyomokra! A fővárosban zajló kísérletek és vizsgálatok őt igazolják, jövőre már találkozunk az új megoldással. Csodás új technológiák jönnek az ő világukban is, de szerinte robotkertészekkel  egyhamar nem találkozunk.
Határozottan állítja, Veszprém zöldben jól áll, de ajánlásai is vannak.Szívesen csatlakozna a zöldtető-programhoz. Igazán hasznos és elegáns lehetne, ha a királynék városában virágos rét vagy zöld mező borítaná a házak tetejét. A közösségi kertek gyarapításában is nagy fantáziát lát. Arról is vall, hogy, ha ő maga egyszercsak kert lehetne, a klasszikus típusok közül melyik illene leginkább személyiségéhez.
Könyvajánlójával alaposan meglep minket. Baráti viszonyt ápol Obádovics J. Gyulával, az ő matematikakönyvét méltatja, mint a saját gondolkodásmódját leginkább formáló művet. Tibor arról is szívesen mesél, hogy a most 95 éves szerző számos erotikus regényt is jegyez. Igaz, álnéven, nehogy összekeveredjenek az emberek fejében a deriválás, integrálás és más huncutságok.Végül az is kiderül, hogy olvasta-e ezeket, és mellesleg miként segítette beteljesedni az ismeretlen, borgőzös fiú álmát.