Budapest jövője, digitalizálódó biztosítók, jegybanki bálnák

Millás Reggeli

Névnapok, évfordulók, születésnapok említése után LAPSZEMLE és TŐZSDEI HELYZETKÉP.

BUDAPEST TE CSODÁS: Mit gondol Budapest az EU jövőjéről?

Másodjára szervez a Fővárosi Önkormányzat közösségi gyűlést Budapesten, ezúttal arról, hogy hogyan reagáljon a főváros az Európai Unió előtt álló kihívásokra. A közösségi gyűlésen megfogalmazott javaslatokat a Fővárosi Önkormányzat nyilvánossá teszi az Európa jövőjéről szóló konferencia keretében, és saját stratégiájának kidolgozásakor is figyelembe veszi azokat.

Le Marietta, a Nyitott Budapest Társadalmi Együttműködési Osztály vezetője

ÚJ NORMÁLIS: Személyes vs. digitális, azaz az elmúlt másfél év tapasztalatai az értékesítésben, az ügyfélkezelésben

A biztosítási ügyek intézésére még mindig sokan tekintenek hosszú és bonyolult folyamatként, azonban az innovatív technológiai megoldásoknak köszönhetően az elmúlt években ez a folyamat teljesen átalakult.

Tóth Balázs, az Allianz Biztosító Hálózatirányítási igazgatója

HETI ALAPOZÓ: Infláció shortban ragadtak a jegybanki bálnák, aminek nagyon komoly következményei lehetnek

Tőkepiaci bálna az, amikor egy piaci szereplőnek valamilyen instrumentumban túlméretezett pozíciója alakul ki. Mostanában nyugodtan tekinthetünk a fejlett világ két vezető jegybankjára (Fed és ECB) is egyfajta tőkepiaci bálnaként. Mindkét bálna short pozícióban van, ha az inflációt nézzük. Kérdés, átmeneti az infláció, vagy sem?

Közben pedig, nincs jobb kifejezés rá, minthogy tocsog a pénzben a részvénypiac… A rossz hír nem létező kategória napjaink bikapiacán. A jók jutalmat kapnak, míg a rosszak megbocsátást. De mindez semmi ahhoz az őrülethez képest, ami kiújult az elektromos autók részvényei körül.

Jónap Richárd, az Accorde Alapkezelő Zrt. portfóliómenedzsere

Ez a tartalom Budapest jövője, digitalizálódó biztosítók, jegybanki bálnák a Millásreggeli – a gazdasági muppet show oldal tulajdona.