Green deal hatása, tőzsdenyitás, okos fegyverek

Millás Reggeli

MIHÁLOVITS GAZDA: Az uniós Green deal hatása az agráriumra. Európában, különösen a mezőgazdaság „zöldítése” terén komoly vita alakult ki az oda vezető út, a különböző ösztönző és korlátozó eszközök terén. Mezei Dávid, a Takarékbank Agrár- és Uniós kapcsolatok Igazgatóságának vezetője.

TŐZSDENYITÁS – Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője.

HEURÉKA-ÉLMÉNY: Mesterséges intelligencia okos fegyverekben. “Okos fegyverek” smart gun/robot/scope AI-val és etikai megfontolásokkal vegyítve. Az AI egy okos fegyverben hogyan előzhetne meg egy lövöldözést vagy a gyilkosságokat, hogyan menthet meg életeket? Ezek az új feature-ok mennyire ijesztőek vagy problémásak? Nemrég a Kalasnyikov is kijött egy okos puskával, amely kamerával, bluetooth-al a Z-generációt “célozza”, az amerikai hadsereg pedig hamarosan minden gyalogos katonájának számítógépesített célzóberendezést tesz a puskájára. Keleti Arthur, az Informatikai Biztonság Napja (ITBN) alapítója, kibertitok jövőkutató.

Ez a tartalom Green deal hatása, tőzsdenyitás, okos fegyverek a Millásreggeli – a gazdasági muppet show oldal tulajdona.