Az építészet reprezentáció - Lapszemle | A város másik oldalán #5

Partizán

Híreink következnek!
A MÉD és Moholy-Nagy díjátadó, egy tüntetés mellett beszégetünk röviden arról, hogy mi az értelme az építészetelméletnek, miért fontos a fikció és a tervezés az építészettörténetben, de arról is, hogy az emlékezetpolitika fogalma (és annak különböző értelmezései) hogyan járulnak hozzá a tér történelmi megértéséhez. Megnéztük az Osztapenkó maradhat? illetve a FUGA Lakhatás című kiállításait, amik november végén bezártak, és mesélünk nektek róluk.
Beszélgetünk még a jószándékú szociális design korlátairól, illetve a politikai akarat hiányáról a város népességében lezajló változások kapcsán.

Kövessetek az Instagramon, Facebookon, írjátok meg e-mailen, hogyan tetszett az adás, valamint várunk tőletek olyan városi helyszíneket, épületeket, amiket szerintetek érdemes lenne megemlítenünk.

Az Építészfórum által szervezett Média Építészeti Díja díjátadó: https://mediadij.epiteszforum.hu/
Moholy-Nagy díj: https://mome.hu/hu/a-moholy-nagy-dij
Tamás Gáspár Miklós: https://litera.hu/irodalom/publicisztika/tamas-gaspar-miklos-a-nemet-kontraszt.html
FUGA kiállítás: http://fuga.org.hu/fevent/lakhatas/
Osztapenko maradhat? kiállítás: https://www.varmuzeum.hu/osztapenkomaradhat.html
22-esek tüntetése a várban: https://merce.hu/2021/11/05/a-budai-varban-zajlo-gigaberuhazasok-ellen-tiltakoztak-a-civilek/
Budapest népességcsökkenése: https://www.google.hu/amp/s/www.portfolio.hu/ingatlan/20211019/egyre-csak-fogy-budapest-nepessege-egyre-tobben-koltoznek-a-balaton-kozelebe-505956%3famp

★ Support this podcast on Patreon ★