Kilátás a hegyről 2021/17: Veszedelmes viszonyok - A Kína-India-Pakisztán háromszög

Kilátás a hegyről

A Kilátás a hegyről új adásában arról beszélgetünk, hogy ezen a háromszögön belül mennyire befolyásolja a két ország kapcsolatát a harmadikkal való viszony. Például, azért ápol-e jó viszonyt Kína és Pakisztán, mert mindkettőjüknek nézeteltérése van Indiával. Ilyen és hasonló kérdéseket vitattunk meg a meghívott két szakértővel, Szabó István nagykövettel, aki nyolc évig képviselte hazánkat Pakisztánban nagykövetként, valamint Salát Gergellyel, aki a Külügyi és Külgazdasági Intézet vezető kutatója és a Kínai Tanszék tanszékvezetője a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. A riporter Mezei Tibor, a Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatója.
A Kilátás a hegyről a Külügyi és Külgazdasági Intézet podcast-csatornája. A felvételen hallhatóak a Broke for Free együttes Something Elated c. művének részletei (freemusicarchive.org/music/Broke_Fo…mething_Elated).
A kép forrása: https://images.unsplash.com/photo-1561204812-4f7ed4793f84?ixid=MnwxMjA3fDB8MHxwaG90by1wYWdlfHx8fGVufDB8fHx8&ixlib=rb-1.2.1&auto=format&fit=crop&w=1332&q=80