Orient Expressz #141: Mi van a kebabon túl? - Tóth Ági

Orient Expressz

Mi a különbség a kebab és a gyros között? Hogy reggeliznek a törökök? Mi az a török paradicsom? Milyen az autentikus török gasztronómia? Mi a közös a magyar és török konyhában?

A török gyorséttermek jól ismert állomásai a budapesti éjszakai életnek, azonban mint azt sejthetjük, korántsem mutatnak átfogó képet a török gasztronómia világáról. Mindennek ellenére szerencsére Magyarországon is egyre többet tudhatunk meg az autentikus török konyháról.

Ebben fontos szerepet játszik mai vendégünk Tóth Ági, a török gasztronómia szakértője, a Nar Gourmet márka alapítója, privát séf, akinek célja, hogy a török kultúrát, és különösen a török gasztronómiát minél szélesebb körben népszerűsítse Magyarországon. Dolgozott a Yunus Emre Központ kulturális vezetőjeként, vezetett gasztroblogot és rendszeres vendégszerzője volt a BBC Goodfood magazin magyar kiadásának is. Megtalálható a Facebookon a https://www.facebook.com/nargourmet.hu oldalon, illetve a https://www.nargourmet.hu weblapon.

Az Orient Expressz adásainak elkészültét a Magyar Nemzeti Bank támogatja.

Riporterek: Szivák Júlia és Decsi Dóra
Elhangzott a Civilradio.NET-en: 2021. november 30.

Az adásban elhangzott zeneszámok:
The Bamboo Radicals: Széles szájú kiskutyád –
www.youtube.com/watch?v=bSWd69XWsTI
Sertab Erener: İstanbul – https://youtu.be/D_UnWBsiMxM
Gaye Su Akyol: İstikrarlı Hayal Hakikattir – https://youtu.be/h80uU2eMRLk
Nasip Kismet: Ninna – https://youtu.be/bHvXUhuOudA
Nasip Kismet: Mihriban – https://youtu.be/KSGJlMf8ryM