Már bűnbánó fideszesek is szivárogtatnak nekem – Hadházy Ákos az Azonnalinak!

Helyzet // azonnali.hu

Ha egy kormányzati beszerzésben egy szájmaszkot előállító gépsor ára egyszer csak többszörösére emelkedik, miközben maga a berendezés nem is képes arra a kapacitásra, akkor hiába tesz feljelentést, a rendőrség és a Nemzeti Adó– és Vámhivatal egymás között dobálja az ügyet, mint a forró krumplit, mert a politikailag kényes üggyel nyilvánvalóan egyik hatóság sem akar foglalkozni, meséli el tapasztalatait az Azonnalinak Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő.
A korrupciós ügyek feltárásában egyik legaktívabb parlamenti képviselő szerint az állami szervek már a legalapvetőbb kötelességüket sem teljesítik sokszor: Polt Péter legfőbb ügyész például nem hajlandó elárulni, hogy valóban a Bírósági Végrehajtói Kamara egyik vezetőjét helyezték-e nemrég előzetes letartóztatásba, miközben Hadházy szerint nyilvánvaló, hogy róla van szó.
A képviselőhöz olyan információ is eljutott, hogy a kamara elnöke kenőpénzeket fogadhatott el azért, hogy végrehajtási megbízásokat osztogasson, és ennek az ügynek a szálai akár az Igazságügyi Minisztérium legfelsőbb szintjéig nyúlhatnak – akár ez is magyarázhatja a hallgatást Polt Péter részéről, véli.

Hadházy azt is elárulta, hogy egyre több információt kap „belsősöktől”, vagyis adott esetben az államigazgatás szereplőitől is.

A képviselő ezt annak tudja be, hogy még mindig vannak, akikben erősebb a hazaszeretet, mint a pártlojalitás, és szerinte ma már csak az politizál a Fideszben, aki élvezi ennek az előnyeit.
Az előválasztás zuglói nyertesével ezeken kívül természetesen aktuális ügyekről is beszélgettünk. Például

a lakcímbejelentés szabályainak megváltoztatásáról, ami Hadházy Ákos szerint azt jelenti, hogy a 2022-es választásokon nem lesznek billegő körzetek,

hiszen a Fidesz pontosan tudja, hol dönthet akár 50-100 szavazat is, és oda könnyű lesz bejelenteni a megfelelő számú választópolgárt.
A mindig kritikus képviselő természetesen ezúttal is elmondta a véleményét az ellenzékkel kapcsolatban.
NYITÓKÉP: Aradi Péter / Azonnali