Compliance, élelmiszer védjegy, Porsche

Millás Reggeli

ADÓZÁSRÓL ÉRTHETŐEN: Használjuk, de értjük is? Mi az a compliance? A fogalom, amit egyre sűrűbben használunk, de értjük-e és ha igen, akkor mi ennek a területnek az adózási, pénzügyi megközelítése? Siklós Márta, a LeitnerLeitner vezető tanácsadója, partnere.

ARANYKÖPÉS: Hollós Korvin Lajos, író, költő.

GONDOLKODOM, TEHÁT VAGYON: Kiváló Minőségű Élelmiszer tanúsító védjeggyel az élelmiszerhamisítás ellen.  A magyar élelmiszeriparban nagyjából 11 ezer termékvédjegy van, emellett több mint negyven, minőséget tanúsító védjegy. Ez nem rossz számadat, ugyanakkor a gazdaságát tekintve hasonló méretű Ausztriában 33 ezer, termékekhez tartozó védjegyet tartanak nyilván. Vagyis ott jóval tudatosabbak a piaci szereplők, ha a termékeik megkülönböztetéséről van szó. Dr. Bognár Lajos országos főállatorvos, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára.

PIACI HOTSPOT: Sajtóértesülések szerint kiválna a Porsche a Volkswagen csoportból? Nem lenne üzletileg rossz ötlet pedig, az új cég a tőzsdére vezetve önmagában érne annyit mint a Volkswagen-csoport. A Porsche mindenesetre cáfol. A HelloFresh papírjai is tartogatnak némi izgalmat. Baráth Tibor, az Erste Befektetési Zrt. vezető üzletkötője.

Ez a tartalom Compliance, élelmiszer védjegy, Porsche a Millásreggeli – a gazdasági muppet show oldal tulajdona.