Élelmiszergazdaság és magánszféra

Millás Reggeli

MIHÁLOVITS GAZDA: Beszéljünk végre egy komplex élelmiszergazdaságról!

Az élelmiszerre elköltött pénzből az értéklánc tagjaihoz nagyon eltérő összegek jutnak el. Úgy véli, hogy egy egészségesebb magyar élelmiszergazdaság érdekében a megoldás a stabilabb ár- és jövedelmi szint kialakítása lenne ideális az értéklánc minden tagjánál.

Hollósi Dávid, a Takarékbank és a Magyar Bankholding csoport Agrár és Élelmiszeripari üzletág vezetője

EQUILOR TŐZSDENYITÁS – Bosnyák Zsolt, senior elemző

HEURÉKA: Privacy – a magánszféra jövője.

November 1-től érvénybe lépett Kínában a Personal Information Protection Law vagyis a PIPL, ami nagyon hasonló az EU GDPR-jához. Bizony, meglepő, de nem váratlan fordulat. Egyre inkább úgy tűnik, hogy Kína ebben is megelőzheti pl. az USA-t, pedig ezt aztán tényleg nem gondoltuk volna még 5 éve.

A kínai privacy gondolkodás mögé pillantunk, hogy kicsit jobban értsük, mi is zajlik ebben a meghatározó országban, talán egy kicsit a klasszikus nyugati kliséből kitekintve.

Ezzel párhuzamosan az ISO sztenderdek között hamarosan megjelenik egy új, a 31700-es család, amely “Privacy by design for consumer goods and services” problémát kezeli vagyis erre tolja a cégeket, hogy a magánszféra védelmét tényleg alap szinten építsék be a szolgáltatásaikba.

Közben a GPT-3 már nem várólistás, tehát szinte “bárki” ráugorhat, ha használni akarja.

Ezek a lépések, változások alapvetően befolyásolják a magánszféra közeli jövőjét, és egy érdekes távoli jövőt vetítenek előre.

Keleti Arthur, az Informatikai Biztonság Napja (ITBN) alapítója, kibertitok jövőkutató

Ez a tartalom Élelmiszergazdaság és magánszféra a Millásreggeli – a gazdasági muppet show oldal tulajdona.