Hosszabbítás #40: Dénes Ferenc, Csipes Tamara és Vörös Csaba volt a vendégünk

Eurosport Podcast

Régóta szerettük volna megszólaltatni Dénes Ferenc sportközgazdászt, hiszen a szakterülete rengeteg borzasztóan érdekes témát fed le. Ilyen a pénzügyi fair-play helyzete, a sportwashing, azaz a bizonyos szempontból (főleg az emberi jogok területén) problémás országok azon törekvése, hogy sportberuházásokkal javítsák az imázsukat, és persze megkérdezzük azt is, hogy előnyére vált-e a magyar sportnak a 2010 óta beleöntött pénz.
Műsorunk második részében a kétszeres olimpiai bajnok Csipes Tamarával beszélgetünk annak kapcsán, hogy ő lett a Hintalovon Alapítvány Nemecsek programjának egyik arca. A program célja az, hogy a gyerekek kevésbé legyenek kitéve a sport világára jellemző bántódásoknak, Tamara pedig nagyon fontosnak tartja a következő generációk megkímélését, különösen, mióta maga is édesanya lett. Emellett természetesen beszélgetünk majd a közeli és távoli terveiről is.
Ezúttal a harmadik blokkba is egy hosszabb interjú került, melynek alanya kollégánk, Vörös Csaba, akinek a napokban jelenik meg a legújabb könyve, A magyar asztalitenisz világbajnok anekdotái címmel. Csaba könyve nagyjából 60 évet dolgoz fel a magyar ping-pong sikerkorszakaiból, a 20-es évek verhetetlen játékosaitól Klampárékig – és egy kicsit tovább is.