Mikromobilitási pontok, egészségünkről való gondoskodás, metaverzum

Millás Reggeli

Névnapok, pulóverek, évfordulók és születésnapok említése után LAPSZEMLE és TŐZSDEI HELYZETKÉP.

BEKÖSZÖNÉS. KÖZLEKEDÉS

BUDAPEST TE CSODÁS: Mikromobilitási pontokkal és büntetéssel oldaná meg a főváros az elektromos roller helyzetet

Az elektromos rollerek egyszerre kihívást és lehetőséget jelentenek, ezért a Fővárosi Önkormányzat a kerületekkel, a BKK-val és a rollerszolgáltatókkal közösen dolgozik egy szabályozáson, amely megszüntetni az elektromos rollerek közterületi elhelyezése okozta káoszt – közölte a főpolgármester. Karácsony Gergely FB oldalán azt írta, hogy elkezdenek létrehozni jövő év első feléig több száz mikromobilitási pontot, ahol a használaton kívüli rollereket szabad majd elhelyezni. Ezek a pontok pár perc sétára lesznek egymástól és úgy lesznek kialakítva, hogy ne zavarják a gyalogosforgalmat. Közben a Népszava arról írt, hogy tízezer forintos büntetést róhatnak ki minden szétdobált bérroller után a szolgáltatókra a formálódó fővárosi szabályozás nyomán.

Varga Denise, a Lime Hungary képviselője, a Lime Technology Kft. ügyvezetője

Felértékelődött az egészségünkről való gondoskodás fontossága

Az aktív korú internetezők 58%-a vett már igénybe magánegészségügyi szolgáltatást. A pandémia során 13% először igényelt magánellátást annak érdekében, hogy a kevesebb beteget fogadó, biztonságosabbnak vélt szolgáltatóhoz jussanak el.

Holló Bence, az NN Biztosító elnök-vezérigazgatója

HETI ALAPOZÓ: Metaverzum: mit áraz a piac?

A technológiai vállalatok világában az elmúlt hónapok egyik legfontosabb híre az immáron Meta Platforms nevet viselő Facebook bejelentése volt, miszerint kvázi az all-int bemondva mennek előre a saját metaverzumuk kifejlesztésében. Ez alaposan megbolygatta az amerikai részvénypiac sok technológiai részvényét. Az egész folyamat legnagyobb nyertesének az Apple látszik jelenleg.

Jónap Richárd, az Accorde Alapkezelő Zrt. portfóliómenedzsere

Ez a tartalom Mikromobilitási pontok, egészségünkről való gondoskodás, metaverzum a Millásreggeli – a gazdasági muppet show oldal tulajdona.