Megtudtuk a tökéletes bejgli titkát a díjnyertes cukrászattól

Filéző

Hány bejgli fogy karácsony előtt?

Idén már átléptük a hatezret, még tippeltünk is a kollégákkal, hogy mennyi lesz a vége. 6600–6700 bejgli körül fog megállni valahol a számlálónk.

Csak hidegen!

A háziasszonyok és még a szakmabeliek is gyakran beleesnek abba a hibába, hogy túlgyúrják a tésztát. Ezt megelőzendő hidegen gyúrunk össze mindent. A vajat, a zsírt, tojást, sokszor még a lisztet is lehűtjük.

Nüansznyi különbségek

Apróságokban különböznek Az év bejglije versenyre benevezett bejglik. A mi mákosunkban például tavaly virágméz volt, idén pedig hársmézet tettünk bele, és még van benne házi szilvalekvár. A kettő házasságából egy apró, de jól érezhető változás jött létre, amitől kicsit pikánsabb lett.

Ínyenc falatok

Hozzánk is rengeteg kívánság érkezik, hogy csináljunk ilyen bejglit, olyan bejglit. Ilyenkor beindul a cukrász fantáziája is, hogy nem is lenne rossz bele egy kis pisztácia vagy pekándió. Gyümölcsös, narancsos, mangós, bármilyen irányba el lehet menni, a versenyben erre találták ki az ínyenc kategóriát.