72. epizód: Mi szerepel az időskori kívánságlistákon? (Vendég: Schindler Anikó)

StúDió Veszprém

72. epizód: Mi szerepel az időskori kívánságlistákon? (Vendég: Schindler Anikó)

Anikó tulajdonképpen gyerekkorában alapozta meg vállalkozását.
A többgenerációs családban már kislányként megélte, hogy az öregedés annak nehézségeivel és szépségeivel együtt lehet természetes része az életnek.
A gondoskodás,az odafigyelés ősforrása volt számára ez a közeg, amiben soha nem feladatként élte meg azt, hogy segít.

Azt mondja, a hivatássá vált segítésben a legnagyobb kihívás nem az empátia gyakorlása, hanem az, hogy pénzt kérjen az odafigyelésért, a minőségi idő biztosításáért.
Amikor azt kérdeztük tőle, hogy mi szerepel az idősödő emberek kívánságlistáinak elején, meglepő választ adott. Tapasztalata szerint általában nem a szerettel kezdődnek az ilyen listák…

Így jöhet képbe Anikó, aki, ha példának okáért elkíséri Piroska nénit vásárolni, az hiába unszolja őt, csakis ezt hallhatja tőle: “Nem-nem, ez az idő kizárólag Piroska nénié, én nem most vásárolok be magamnak!”

Azoknak lehet ő az embere, akik nem zárják magukra a világot, a hasznosan tartalmas, társas időtöltést nem csupán az ünnepek, hanem hétköznapjaik részeként szeretnék megélni.

Egyébként, ha úgy adódik, a 11-es busz új menetrendje közös értelmezését követően szívesen felolvas vagy beszélget kedvenc könyveiről.
Sokszoros újraolvasója Brecht Kaukázusi krétakörének, de a kortársakat is kedveli, így könyvespolcán megtalálhatók például Grecsó Krisztián művei is.