74. epizód: Vörös Balaton II. felvonás; újabb tételek

StúDió Veszprém

Borokban és tételmondatokban sem lesz hiány!
Felsorakozik a Kékfrankos és a Cabernet sauvignon mellé a Balatonnál is termő toszkán nagyágyú, a Sangiovese is.

Aztán az élénk párbeszédben felhangzik, hogy mi egy tabudöntögető rendezvényen járunk, hiszen tabudolog az északi parton vöröset csinálni.

Kovács Tamás egyáltalán nem szemérmeskedik, amikor Jásdi István bátorságát dícséri a Vörös Balaton létrehozásáért.
Nagyjából ekkor szólal meg a háttérben Jásdiék múzeális ingásórájának harangja, csak úgy, a nyomaték kedvéért, hiszen az idő ebben a pillanatban teljesen lényegtelen, észrevehetetlen tényezővé válik.

Ma már nincs különösebb kunszt abban, hogy a borásszal kóstoljuk és beszéljük meg pincéje kincseit.
Az már jóval ritkábban vagy tán soha nem is adatik meg a kívülállónak, hogy részese legyen a nyíltsisakos, akár merőben eltérő megközelítéseket és véleményeket terítékre hozó borásztalálkozónak.
Ez itt most megtörténik!
Ráadásul olymódon, hogy a laikus is ért minden szót!