Nyugdíjkassza, okosszivattyú, olajfüggőség

Millás Reggeli

NÉVNAPOK, SZÜLETÉSNAPOK, ÉVFORDULÓK.

LAPSZEMLE, TŐZSDEI HELYZETKÉP.

BUDAPEST, TE CSODÁS: Hírek a fővárosból és környékéről.

ÉBRESZTŐ: Mi lesz a nyugdíjakkal és a nyugdíjkasszával magas infláció mellett? Az év elején 5 százalékkal emelték a nyugdíjakat, az infláció azonban akár 10 százalék felett is lehet éves szinten. Ezért szükséges a rendkívüli nyugdíjemelés júniusban és a nyugdíjemelési korrekció novemberben. Hogyan működik a rendszer, mekkora a kormány mozgástere? Farkas András, nyugdíjszakértő, a nyugdíjguru.

XYLEM: Digitalizáció a vízkezelésben. Mennyire van jelen a digitalizáció, vagy általában a digitális megoldások a vízkezelésben? Hogyan tudja a digitalizáció segíteni a vízgazdálkodást? Melyek a már ma is alkalmazott legjobb gyakorlatok? Mohácsi Péter, a Xylem Water Solutions Magyarország Kft. digitális megoldásokért felelős üzletfejlesztési vezetője.

HETI ALAPOZÓ: Orosz olajfüggőség – A késlekedésnek ára lesz. Nehéz helyzetbe hozta magát Európa azáltal, hogy az elmúlt évtizedekben nem keresett, alternatívát az orosz energiafüggőséggel szemben. A tétlenségnek komoly ára lesz, amit akarva akaratlanul, elbujtatva vagy látványosan, de a fogyasztók fognak finanszírozni. Tunkli Dani, az Accorde Alapkezelő Zrt. befektetési igazgatója.

Ez a tartalom Nyugdíjkassza, okosszivattyú, olajfüggőség a Millásreggeli – a gazdasági muppet show oldal tulajdona.