Biciklis felvonulás és építőipari fenntarthatóság

Millás Reggeli

NÉVNAPOK, SZÜLETÉSNAPOK, ÉVFORDULÓK.

LAPSZEMLE, TŐZSDEI HELYZETKÉP.

 

BUDAPEST TE CSODÁS: Holnap újra nagy biciklis felvonulás, komoly célokkal

Az I bike Budapest felvonulást szervező Magyar Kerékpárosklub kéri, hogy a metrópótlás után szükségtelenné váló buszsávok helyén kerékpársávot jelöljenek ki, hogy ezzel is levegőhöz jusson az autópálya-jellegű Üllői út, és megkapja a törvény által is előírt biztonságos biciklis kapcsolatát Ferencváros, Kispest, az Üllői út környékének összes lakója, irodaháza, egyeteme és egészségügyi intézete a belvárossal. Kérik továbbá, hogy az évente egymillió bringás által használt kiskörúti Astoria csomópontban tegyék biztonságossá a biciklizést a metrópótlás után.

Halász Áron, a Magyar Kerékpárosklub elnökségi tagja

 

ESG: Ki fizeti meg a fenntarthatóság árát az ingatlanszektorban?

A magyar építőipari vállalatok elkötelezettnek mutatkoznak a fenntarthatósági szempontok érvényesítése mellett, és erre ösztönzik őket a finanszírozási oldalon a bankok és a befektetők is. Közben a zöldkötvény-kibocsátások száma és értéke ugrásszerűen emelkedik, látszólag tehát minden rendben van. A helyzet azonban nem ilyen egyszerű.

Dános Pál, a KPMG ingatlan tanácsadásért felelős vezetője

 

Ez a tartalom Biciklis felvonulás és építőipari fenntarthatóság a Millásreggeli – a gazdasági muppet show oldal tulajdona.