Fenntartható vízgazdálkodás, Grönland-átszelés

Millás Reggeli

XYLEM: Fenntartható vízgazdálkodás

A vízgazdálkodás területén mit jelent a fenntarthatóság? Előfordulhat, hogy nem lesz elegendő ivóvíz a Földön? Mi a tapasztalat a hazai víziközmű cégeknél, vagy éppen az ipari, mezőgazdasági vállalkozásoknál? Mennyire van ott a fejekben a fenntarthatóság témája?

Gampel Tamás, a Xylem Water Solutions Magyarország Kft. üzletfejlesztési vezetője

 

ARANYKÖPÉS: David Attenborough

 

ÉRTÉK PERCEK:

Európai infláció
ECB kamatpolitikája
MOL

Priegl Máté, az OTP Global Markets részvénykereskedője

ÉP TESTBEN: Rakonczay Gábor páros Grönland-átszelésre indul

Gábor 2018-ban egy 7 fős nemzetközi csapattal már átkelt Grönlandon és azzal az úttal kvalifikálta magát a 917 kilométeres antarktiszi expedíciójára. Gábor akkor döntötte el, hogy egy tisztán magyar expedícióval még visszatér Grönlandra. A most bejelentett expedíció során a két fős csapat a teljes felszerelést (a 30 napnyi élelmiszertől a sátorig), két szánon húzza maga után. Nóra lesz az első magyar nő aki egy ilyen kaliberű sarkvidéki expedíción vesz részt. A napi tervezett haladás a terepviszonyoktól függően 20-25 km, amit 8-10 szakaszra lesz osztva.

Februárban beszélgettünk vele ugyanebben a rovatban, akkor említette, hogy újabb nagy dobásra készül, de még nem publikus, hogy mi az. Most bejelentették Grönlandot, amire márciusban egy ultrabrutál hosszú futóversennyel készült Olaszországban, meg is nyerte.

Vámos Nóra és Rakonczay Gábor extrémsportolók

 

Ez a tartalom Fenntartható vízgazdálkodás, Grönland-átszelés a Millásreggeli – a gazdasági muppet show oldal tulajdona.